Trendit pirskahtelevat hybridikotia, vastuullisuutta ja rauhallisia värejä twistillä – kuinka voimme vastata näihin toiveisiin?

Kodin rooli on muuttunut pysyvästi. Vallitsevat trendit ja asumisen sekä elintapojen muutokset näkyvät kodeissa.  Asunnolta odotetaan hybridimäistä muunneltavuutta, vastuullisuutta ja rikkaampaa värimaailmaa, joka hiipii myös keittiöihin. Novartilla on ratkaisuja hybridielementeiksi, vastuullisia materiaaleja ja ajan henkeen sopivia tuotteita.

Suunnittelulla ja yksityiskohdilla voi tehdä paljon

Hyvä suunnittelu on perusedellytys onnistuneelle lopputulokselle. Toimivuuteen ja tilankäytön maksimointiin tarvitaan hyvän suunnittelun lisäksi laaja tuotevalikoima ja elementtejä, jotka luovat persoonallisuutta ja wow-efektiä.

Yksilöllisyyttä voidaan luoda pienilläkin elementeillä. Valkoiseen sileään oveen voidaan tuoda uutta twistiä persoonallisilla vetimillä. Beige väri malliston eri materiaaleissa antaa avaimet trendikkääseen värimaailmaan.

”Onnistuneen suunnittelun taustalla tulee olla tietoisuus ajan ilmiöistä ja muuttuneista tarpeista. Yksi ilmiöistä on laadun ja designin esille nostaminen – arjen luksus.  Novartilla on laaja valikoima Premium-tuotteita. Uusi V8-laatikkomallisto on muotoilultaan ja toimivuudeltaan viimeisintä tuotekehitystä”, Novartin kaupallisen tuotevalikoiman päällikkö Eeva Kokkonen kertoo.

“Vida-keittiömallistomme sopii myös tähän ajankuvaan mainiosti – hybridikodin kalusteeksi. Jos asiakasta kiinnostaa luonnonpuun värinen Nordic Nature -keittiö, voidaan siitä tehdä erilaisia variaatioita asiakkaalle sopivassa hintaluokassa”, Kokkonen jatkaa.

Kuvassa imitoitu Nordic Nature -keittiö, jonka ovimateriaalina on käytetty mikrolaminaattia (Mila 168).

Monia mahdollisuuksia vastuullisuus- ja kierrätysnäkökulmasta

Vastuullisuus ja ekologisuus näkyy monilla tavoilla rakentamisessa, mutta asunnon käytönaikaisella hiilijalanjäljellä on myös suuri merkitys, mihin voidaan vaikuttaa asunnon kierrätysratkaisuilla.

”Kotitalouksien lajitteluvaatimukset tulevat tiukemmiksi. Yksilölliset tarpeet ja vaatimukset tulee ottaa huomioon. Novart tarjoaa mahdollisuuden valita lukuisista lajittelujärjestelmistä juuri asuntoon sopivan. Lajitteluastioiden määrät ja koot eivät ole vakiona, vaan ne on mahdollista valita kunkin kohteen mukaan. Mahdollistamme lajittelun muissakin kuin allaskaapeissa”, Kokkonen kertoo.

Vastuullisuus näkyy myös eri luokitusten (M1, Joutsenmerkki) lisäksi väri- ja materiaaliyhdistelmissä. Jos keittiöön halutaan kestävää tummansinistä, ruskeaa tai harmaata väriä, voidaan hyödyntää supermattalaminaattia maalipinnan sijaan, joka kestää paremmin kulutusta ja perheen pienimpien leikkejä.