Välitilaratkaisut ja AM-levyt Novartilla

Välitilalla tarkoitetaan keittiön pöytäkaapin ja seinäkaapin välistä tilaa, joka pinnoitetaan eri materiaaleilla. Pinnoituksen tarkoituksena on suojata seinää arjen käytöltä, esimerkiksi höyryltä ja ruoanvalmistuksen roiskeilta. Välitilamateriaaleihin halutaan kestävyyttä, puhdistettavuutta ja helppoa asennettavuutta.

”Pinnoitus tehdään usein niin, että välitila on yhteensopiva tason, seinäkaappien, ovimallien tai muiden huoneen materiaalien kanssa. Aikaisemmin välitilat vain maalattiin tai kaakeloitiin kestävämmällä tavalla”, kertoo Novartin kaupallisen tuotevalikoiman päällikkö Eeva Kokkonen.

”Myöhemmin ryhdyttiin hyödyntämään erilaisia levymateriaaleja ja pinnoitettuja levyjä. Välitilassa voi olla myös lasipintoja, kuten Novartilta löytyvä LUNA-välitilaelementti. Välitilaan käytetään myös 12 mm paksuisia kvartsivälitilalevyjä tai laattoja. Tästä valikoimasta löytyy paljon tyylikkäitä vaihtoehtoja”, Kokkonen jatkaa.

Aikaisemmin välitiloissa on käytetty paljon myös laminaattia, mutta materiaalin taipumisen riskit ovat huomattavat. Levyn voima yllättää, kun se reagoi ympäristön kosteuden muutoksiin.  Tänä päivänä vaihtoehtona lasille, maalille ja kaakelille on helposti asennettava, puhdistettava ja kestävä AM-levy.


Kuvassa on valkoinen AM-levy välitilassa.

AM-levy on mittajoustava, huoleton ja helppo materiaali

AM-levy on alumiinipintainen levymateriaali, jonka välissä on muovikomposiittia. Päästövapaa AM-levy ei reagoi kosteuteen, pysyy suorana ja on helposti asennettavissa. AM-levy on kestävä ja helppo puhdistaa. Pintaan saa myös useita värivaihtoehtoja.

”AM-levyistä löytyy yhteensopivuuksia laminaattitasojen ja ovimalliemme kanssa. Värivaihtoehtoja on useita: alumiinia, mustaa, valkoista ja muita mallistomme värejä – esimerkiksi harmaan eri väriskaalat. Väreistä löytyy myös pari marmorikuvioitua levypintaa”, Kokkonen kertoo.

”Suosittelemme käyttämään AM-levyä, sillä sitä voidaan työstää paikanpäällä mittajoustavasti. Voimme työstää esimerkiksi pistorasian aukkoja kun taas laminaatti, kivi ja lasi ovat materiaaleina mittojen suhteen armottomia”, Kokkonen lisää.

AM-levyihin ja välitilaratkaisuihimme voit tutustua paremmin Mallistokirja 1:stä, lisävarusteet-kohdasta.