Jauhojärvet päivittivät keittiönsä moderniksi ja kiireessäkin toimivaksi

Sami Jauhojärvi vaihtoi kodin kirsikan punertavan sävyn trendikkääseen, moderniin supermattaan.
Keittiömalli
Supermattalaminaatti
Väri
Harmaa

Sami Jauhojärven ja hänen perheensä arki on ajoittain hyvin hektistä. Kokoonpanoon kuuluu vaimon lisäksi kolme lasta: kymmenen ja kuusivuotiaat pojat sekä touhukas neljävuotias tytär. Perheen aikuiset viettävät paljon aikaa keittiössä, sillä luonnon antimien hyödyntäminen muun muassa metsästyksen kautta on tärkeä osa heidän arkeaan.

Jauhojärvet ostivat noin seitsemän vuotta sitten uuden asunnon, jonka tilojen tuli vastata heidän tarpeisiinsa ja toimia hyvin perhearjen keskellä. Kodin vanhaa keittiötä oli käyttänyt aiemmin toinenkin lapsiperhe.

”Laitamme ison osan ruoasta alusta asti, joten tarvitsimme keittiöön paljon ruoan valmistus- ja säilytystilaa. Keittiömme on iso, 28 neliötä – mutta paljon sillä on käyttöäkin. Vanhan keittiön toiminnallisuus oli ihan hyvä, mutta kirsikan punertava värimaailma oli 90-luvun loppua. Kun remontoimme muuta asuntoa, oli luonnollista päivittää samalla myös keittiö”, Sami Jauhojärvi kertoo.

 

 

Omannäköinen ja toimiva keittiökokonaisuus

Uudessa keittiössä toiminnallisuus ja ulkonäkö olivat tärkeitä asioita. Keittiöön täytyi saada riittävästi säilytystilaa ja sen tuli olla myös perheen näköinen. Jauhojärvet olivat hyvissä ajoin liikkeellä keittiön kanssa ja rytmittivät sen muun asunnon remonttiin.

”Tiedustelimme jo etukäteen, että jos haluaisimme keittiön tuohon aikaan, milloin meidän kannattaisi olla liikenteessä. Prosessina keittiöremontti oli todella helppo. Kävimme pari kertaa paikan päällä myymälässä. Myymälän Tech labissa näimme kaiken mahdollisen, mitä ratkaisuja keittiöön saisi laitettua”, Jauhojärvi kertoo.

”Tykästyimme suunnittelijan käyttämään suunnitteluohjelmaan, josta oli helppo nähdä uuden keittiön ulkomuoto. Suunnittelijan ammattitaidosta annan kiitokset. Hän uskalsi sanoa, jos jokin ei näytä hyvältä tai sovi yhteen. Hän toi myös esiin hyviä näkemyksiä ja ideoita”, hän kuvailee.

Paljon kylmäsäilytystilaa ja lajittelumahdollisuuksia

Perhe halusi tilaa vievästä liesituulettimesta eroon, kaksi allasta tiskausta varten sekä tilavuudeltaan tarpeeksi suuret kylmäsäilytysratkaisut. Riittävien lajitteluratkaisujen luominen oli perheelle myös tärkeää, sillä ympäristöasiat ja luonto ovat lähellä Jauhojärvien sydäntä.

”Meillä on tällä hetkellä kahdeksan astiaa lajittelua varten, mikä on juuri hyvä määrä meidän tarpeisiimme. Olemme opettaneet lapset pienestä pitäen lajittelemaan roskat. Voin myös lämpimästi suositella tasoon integroitua liesituuletinta, se on todella näppärä! Kylmiöksi valikoitui Hollolassa valmistettu Festivon kylmiö, joka on kivannäköinen muuten mustien kodinkoneiden rinnalla”, Jauhojärvi kuvailee.

Kaikki kodin lajittelu tapahtuu keittiössä. Sieltä löytyy seka-, energia-, muovi-, pahvi- ja metallijätteelle omat paikkansa. Myös lasille, paperille, paristoille ja biojätteelle löytyy omat astiat. Koska perhearki on lasten touhutessa paikoin vauhdikasta, myös tasojen materiaalilla oli merkitystä.

”Päädyimme tasomateriaalissa supermattalaminaattiin, jossa on hieman rosoisuutta. Ihan jokainen pölypallo tai sormenjäljet eivät siinä näy, eivätkä lasten kolistelutkaan astioiden kanssa hirvitä samalla tavalla kuin kivitason kanssa”, Jauhojärvi kertoo.

”Uusi keittiö on moderni, hyvännäköinen ja toimiva”, hän sanoo lopuksi.

Liesituuletin

Induktiokeittotasoon asennettu integroitu liesituuletin vapauttaa tilaa lieden yläpuolelta ja siksi sopiikin erinomaisesti saarekkeeseen.

Kylmäkalusteet

Perheen toivelistalla ollut suuri määrä kylmäsäilytystilaa ratkaistiin Festivo-kylmiöllä, jonka tasainen lämpötila ja korkea ilmankosteus pitävät ruoan tuoreena,

Säilytystila

Säilytystilaa ei voi olla koskaan liikaa! Keveyttä suureen kaappimäärään saadaan yhdistelemällä kahta tai useampaa väriä, jolloin sävymaailmasta ei muodostu liian hallitsevaa.

Keittiön lisätiedotKeittiön muoto

L-muotoinen saarekkeella

Keittiön koko

28 neliötä