Novartin historia juontaa juurensa aina 1940-luvulle, jolloin Nastolan tehtaamme tontilla valmistettiin ensimmäiset keittiökalusteet.

Design

Muotoilu, joka keskittyy yksityiskohtiin, materiaaleihin ja uusiin ratkaisuihin.

Vastuullisuus

Huomioimme vastuullisuuden niin keittiöiden valmistuksessa kuin vastuullisen elämän mahdollistamisessa keittiöissämme.

Asiantuntijuus

Toteutamme sinulle tarpeitasi ja toiveitasi vastaavan keittiön laadukkaasti aina suunnittelusta asennukseen.

Taustalla Suomen ja Euroopan suurimmat keittiöalan yritykset

Ylivoimaisen laajan valikoiman lisäksi meillä Novartilla vahvuus on paikalliset olosuhteet hyvin tuntevissa kauppiaissa. Olemme Suomen suurin keittiökalustevalmistaja ja kuulumme Nobia-konserniin, joka on Euroopan suurin keittiöalan yritys.

Miksi Novart?

  • Vieraillessamme saat henkilökohtaista palvelua, jossa otamme huomioon juuri sinun tarpeesi ja lähtökohtasi. Meille on tärkeää pystyä vastaamaan kysymyksiisi ja opastamaan sinua kaikessa, joka vaikuttaa keittiön valintaan. Täydelliseen keittiöön ei ole oikoteitä ja suunnittelijamme voi ohjata sinut pois suurimmasta osasta sudenkuoppia.

  • Pitkä kokemuksemme perustuu yli 70 vuoden kokemukseen keittiöiden suunnittelusta, rakentamisesta ja toimittamisesta. Kokemuksemme on auttanut meitä ymmärtämään, millainen keittiö on suunniteltu elämää varten. Luomme yhdessä keittiösuunnitelman, joka sisältää kaiken kaapeista kodinkoneisiin.

  • Keittiön valitsemisen pitäisi olla yksinkertaista ja helppoa! Ohjaamme sinua koko matkan inspiraatiosta täysin asennettuun keittiöön. 

Varaa tapaaminen keittiösuunnittelijan kanssa

  • Tapaamiset myymälässä, digitaalisesti tai kotonasi.

  • Valitse ajanvarauskalenteristamme aika sinulle sopivimpaan ajankohtaan.

  • Tapaamisessa teemme sinulle suunnitelman ja tarjouksen toiveidesi mukaan.

  • Ammattitaitoiset suunnittelijamme sinua varten.

Varaa oma aikasi

Valtakunnalliset yritysasiakkuudet

Valtakunnallisissa yritysasiakkuuksissa ja sopimusasiakkuuksissa sinua palvelee Novart-yritysmyynti. 

Yritysmyynnin yhteystiedot
Yhteydenotot: yritysmyynti@novart.fi
Tarjouspyynnöt: tarjous.yritysmyynti@novart.fi

Pienet ja keskisuuret yritysasiakkuudet

Pienissä ja keskisuurissa yritysasiakkuuksissa sinua palvelee alueellinen pro-myyntimme, jonka yhteystiedot löytyvät myymäläsivultamme. 

Ota yhteyttä jälleenmyyjiimme
Onko sinulla kysyttävää hinnoistamme tai keittiöstäsi ja sen toimituksesta? Ota yhteyttä jälleenmyyjiimme Novart-myymälöissä.

Henkilöstömme

Myynti    Kari Roos
Tuotanto    Kari Rintala
Hankinta    Marko Mäkinen
Logistiikka    Silja Leirost

Henkilöstön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@novart.fi.

Olemme keränneet vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Keittiön hinta sisältää asennuksen valmiiseen pintaan. Tämä tarkoittaa, että muita kuluja muodostuu vanhan keittiön purusta sekä mahdollisista lattian ja seinien uusimistöistä. Vesikalusteiden asennus kuuluu linjasaneerausurakkaan, mutta muiden mahdollisien sähköasennuksien kustannuksista osakas vastaa itse.

Novartin edustaja on osakkaaseen yhteydessä tapaamisen sopimiseksi. Tapaaminen voidaan järjestää Novartin tiloissa tai osakkaan kotona. Tapaamisessa keskustellaan ja sovitaan omista toiveista ja yksityiskohdista.

Keittiöesitteen mallit ovat esimerkkejä. Niiden toteutus sellaisenaan on mahdollista mutta niiden toivotaan myös herättävän ajatuksia ja inspiraatiota. Kukin osakas saa tehdä omia valintojaan kalustesijoittelun ja yksityiskohtien osalta.

Ilmoittautuminen ei sido tilaukseen. Novartin edustaja on ilmoittautuneisiin osakkaisiin yhteydessä suunnittelutapaamisen sopimiseksi ja tekee suunnittelun veloituksetta.

Suosittelemme vierailua myymälöissämme, joita sijaitsee eri puolella Suomea. Lähimmän myymälän näkee myymäläsivultamme.

Kyllä ovat. Hinnoittelu on myös kaikille asiakkaille yhtenäinen.

Kyllä. Hintaan kuuluvat kalusteet, tasot ja altaat.

Hintavaikutus hintaryhmästä toiseen siirtyessä ei ole vakio. Hintavaikutus voi olla 100 € tai se voi olla 200 €. Keittiön koko tietysti vaikuttaa tähän.

Kyllä ovat. Saranat valmistetaan Itävallassa, Euroopan suurimmalla saranatehtaalla. 

Seinän ja lattian voi kunnostaa samassa yhteydessä. Urakkarajat taloyhtiön urakoitsijan ja Novartin välillä selviävät urakkaneuvotteluiden jälkeen. Usein lattioiden ja seinien kunnostustyöt tekee taloyhtiön urakoitsija, mutta myös Novart voi tehdä nämä työt. Osakas vastaa itse seinien ja lattioiden kunnostustöistä aiheutuvista kustannuksista. Lattioita ja seiniä ei ole pakko uusia. Uusi keittiö suunnitellaan mahdollisuuksien mukaan siten, että kaapistot tulevat vanhan lattian rajan yli mikäli lattia on aikanaan asennettu keittiön jälkeen.

Linjasaneerausurakkaan kuuluu astianpesukoneen sekä lieden sähköasennukset. Novart tekee keittiöön tarvittavat sähkösuunnitelmat joka sisältää esimerkiksi sähköpistokkeiden paikat. Osakas vastaa itse keittiön sähköasennusten kustannuksista. Tällaisia sähkötöitä ovat esimerkiksi lisäpistorasiat sekä valaisimet sekä laittomien sähkökytkentöjen purkaminen.

Novartin edustaja tulee paikan päälle ottamaan mitat, jolloin Novart myös vastaa mittojen oikeellisuudesta. Keittiösuunnitelma räätälöidään vastaamaan kyseisen huoneiston tilannetta ja tarpeita.

Keittiön alakaapistoja joudutaan irrottamaan lvi-asennusten vuoksi. Kaapistot pyritään irrottamaan ja asentamaan takaisin ehjänä. Mikäli kaapistoja ei pystytä irrottamaan ehjänä, urakoitsija korvaa kaapin vastaavanlaisella uudella kaapilla. Keittiötä ei tarvitse remontoida kokonaan linjasaneerausurakan yhteydessä.

Kyllä, keittiöstä voi uusia vain osan. Novart ei tosin toimita uusia ovia vanhoihin, ennen vuotta 2015 tilattuihin kaapistoihin.

Keittiöremontit tehdään samassa aikataulussa linjasaneerausurakan kanssa. Tarkempi aikataulu selviää kun urakoitsija on sen vahvistanut.

Kyllä. Novartin mallistossa on sekä liukuovellisia malleja että komerokaapistoja.

Yli kymmenen vuotta vanhat jääkaapit ovat energiasyöppöjä ja niiden uusimista kannattaa harkita. Periaatteessa esimerkiksi uuni voi olla vanhankin täysin toimiva eikä toimivaa kodinkonetta tarvitse uusia. Kovin vanhat kodinkoneet erottuvat ulkonäön puolesta uudesta keittiöstä ja niiden uusimista keittiöremontin yhteydessä kannattaa myös harkita.

Purkaja vastaa vanhoista kodinkoneista.

Kyllä näkyy. Yleensä asennukselle sovitaan urakkahinta. Silloin tämä on se summa josta kotitalousvähennyksen saa

Ei. Novart myöntää maahantuojan myöntämän takuun.

Toiminnallisesti keraaminen liesitaso ei poikkea valurautaisesta. Keraaminen liesitaso tulee puhdista ennen seuraavaa kuumennusta, jotteivät epäpuhtaudet pala liesitasoon kiinni.

Ei välttämättä, teräs- ja valurauta-astiat käyvät lähes poikkeuksetta
Jos magneetti tarttuu kattilaan, se toimii varmasti.

Keittiösuunnitelmaan tulee olla valmis ennen urakoitsijan aloituskatselmusta huoneistossa.

Pyykinpesukoneen laittaminen keittiöön ei missään tapauksessa ole suositeltavaa. Kannattaa selvittää oman vakuutusyhtiön kanta asiaan. Taloyhtiö voi myös kieltää pesukoneen laittamisen keittiöön.

On. Vähennys tehdään suoraan verosta. Vähennyksen voi ilmoittaa verottajalle kesken vuoden. Verottaja lähettää uuden verokortin, jonka pidätyksessä on huomioitu kotitalousvähennys. Vähennyksen voi tehdä myös jälkikäteen seuraavaan veroehdotukseen. Vähennys koskee työn osuutta.

Kyllä. Asiakaspalaute on ollut hyvää. Aikataulut ja laatu ovat pitäneet ja yhteistyöurakoitsijat ovat hyvämaineisia, pitkäaikaisia kumppaneita.

Kyllä ovat.

Kyllä ovat. Materiaalien valintaperusteena on 20 vuoden kestävyys.

Nykyiset hormiin kytketyt liesituulettimet kytketään irti hormista. Uusia liesituulettimia ei saa kytkeä hormiin. Keittiöistä puretaan kaikki laittomat sähköihin ja ilmanvaihtoon liittyvät viritelmät. Uuden keittiön ilmanvaihdon toimivuudesta ja laillisuudesta huolehditaan esimerkiksi aktiivihiilisuodattimella varustetulla liesituulettimella sekä jossain tapauksissa sokkelin ulkopuolelle asennetulla ilmanvaihtoventtiilillä. Novartin esitteen liesituulettimet ovat aktiivihiilisuodattimellisia malleja.

Osakas vastaa itse keittiöremontista muodostuvista kustannuksista. Novart laskuttaa 14 päivän maksuajalla kaappien, koneiden ja muiden materiaalien toimituksen jälkeen. Asennuksesta tulee erillinen lasku sen jälkeen, kun keittiö on valmis. Novartin yhteistyökumppanina toimii Santander, jonka kanssa voi sopia rahoituksesta. Novartilta voi kysyä lisätietoja rahoituksesta. Osakkaiden kannattaa tiedustella myös omasta pankistaan remonttilainan kustannuksia.

Et. Novartin hinnoilla on vuoden hintatakuu tilauspäivästä.

Kukin osakas vastaa oman keittiönsä remontin kustannuksista.

Ei. Keittiö toimitetaan 2-3 viikkoa ennen kyseisen huoneiston linjasaneerauksen valmistumista. Tilausajat tulee ottaa huomioon. Kunhan keittiösuunnitelma saadaan valmiiksi urakoitsijan aloituskatselmukseen mennessä, voi keittiösuunnitteluun ilmoittautua vielä myöhemmässäkin vaiheessa.