Mitä keittiöremontti maksaa?

Paljonko uusi keittiö maksaa? Katso esimerkkejä keittiöremontin hinnasta eri budjeteille, erilaisiin tarpeisiin sekä toteutuksiin.

Marbodal - bänkskiva Moorland Fog

Aloitetaan onnistunut remontti

Ennen remontin alkua on tärkeintä pohtia käytettävissä olevaa budjettia ja omia toiveita uudelle keittiölle. Eniten kustannuksiin vaikuttavat materiaalivalinnat ja mekanismit sekä kodinkoneiden ominaisuudet. Hintaan vaikuttaa myös asentaminen: pystyykö asennustyön tekemään itse vai käyttääkö ammattilaisen apua asennuspalveluna.

Valmistelutyöhön kannattaa varata aikaa. Aloittaminen onnistuu kirjoittamalla listaa siitä, mihin on nykyisessä keittiössään tyytyväinen ja mihin vähemmän tyytyväinen tai mitä sieltä puuttuu. Uuden keittiön suunnitteleminen saa hyvän alun tämän listan perusteella, ajatuksella mitä uudesta keittiöstä haluaa nykyiseen verrattuna. Se voi olla tunne, jonka haluaa keittiössään tai kuinka käyttää sitä. 

Keittiösuunnittelijamme luo remonttia varten kokonaisvaltaisen suunnitelman, jonka tuloksena keittiö kestää vuosia. Suunnittelija auttaa valitsemaan ja vertailemaan materiaaleja yhdessä asiakkaan kanssa toiveiden ja tarpeiden perusteella, jotta valinnat osuvat oikein ja haluttuun budjettiin päästään. 

Tutustu suunnittelijoihimme

Koko vaikuttaa hintaan

Esittelemme ohessa kolmen eri kokoisen keittiön keskihintaa ilman kodinkoneita, toimitusta ja asennusta

Pieni keittiö

Pienempi keittiö voi maksaa noin 15 000 euroa. Se koostuu usein noin kahdeksasta kaapin rungosta.

L-muotoinen keittiö

Keskikokoinen keittiö voi maksaa noin 20 000 euroa. Se koostuu usein noin kahdestatoista kaapin rungosta.

Keittiö keittiösaarekkeella

Suuri keittiö voi maksaa alkaen 20 000 euroa. Se koostuu usein noin kahdestatoista kaapin rungosta.


Kalusteremontin laajuus

Uuden keittiön hinta riippuu monista tekijöistä, kuten materiaalivalinnasta, työtasosta, kodinkoneista ja eniten toki keittiön koosta.
Marbodal Fagerö Tall - marmorknopp med rostfri fot

Kalusteiden, työtason tai yksityiskohtien päivitys

Uusi ilme ei vaadi täyttä uudistamista, vaan jo vedinten ja työtason vaihtamisella saadaan ihmeitä aikaan. Keittiön remontoinnissa säästää tekemällä itse tai pitämällä jo olemassa olevat kodinkoneet uudessa keittiössä. Kannattaa arvioida keittiöremontin aikataulua: onko remontin valmistumisella kiire, joustaako oma ajankäyttö tarkkaan asennustyöhön? Tarvittaessa helpotusta tuo asennuspalvelumme sisältäen kahden vuoden takuun ja lopputarkastuspöytäkirjan, jotta kaikki on varmasti kunnossa.

Hinta-arvio 5 000-10 000 €

Laaja keittiöremontti sisältäen asennuspalvelun

Kattava keittiöremontti saadaan uusimalla kalusteiden, hanan, altaan ja työtason lisäksi kodinkoneet ja välitila. Vaikka keskimääräisen remonttibudjetin summa on noin 15 000 euroa, vaikuttaa tilan koko ja materiaalivalinnat huomattavasti. Budjettiin sisältyvät myös ammattilaisen tekemät asennustyöt, jotta remontointi olisi mahdollisimman huoletonta.

Hinta-arvio alkaen 15 000 €

Keittiöremontti laadukkaimmilla materiaaleilla

Unelmien keittiöön luksusta saa esimerkiksi työtasolla, laadukkailla kodinkoneilla sekä arkea parantavilla keittiöinnovaatioilla. Budjettiin saattaa kuulua myös välitilan tai lattian materiaali- ja asennuskustannukset.

Budjettia miettiessä on hyvä listata itselleen, mihin on valmis panostamaan. Esimerkiksi kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Hintaan vaikuttavat pintamateriaalien lisäksi muun muassa mekanismit ja toiminnallisuudet sekä luonnollisesti keittiön koko. Myös kodinkoneiden hintahaitari on laaja.

Hinta-arvio alkaen 20 000 €

Pientä pintaremonttia?

Toisinaan asiakkaat kysyvät, voisiko keittiön ilmettä päivittää vaihtamalla nykyisten keittiökalusteiden etusarjat. Tämä on mahdollista Novart-keittiöihin, jotka on toimitettu vuonna 2015 tai sen jälkeen, jolloin runkojen mitoitusta uudistettiin. Keittiön rungot toimitamme valmiiksi kasattuina.
Inspiraatiotyökalu
Haluatko kokeilla uuden keittiösi suunnittelua?
Tutustu

Nämä asiat vaikuttavat keittiön hintaan

#1: Työtaso

Työtason hinta on suuri osa keittiön kokonaiskustannuksista, johon vaikuttaa työtason koko ja valittu materiaali. Laminaatti on järkevä vaihtoehto, kun taas laadukkaat ja kestävät kivityötasot nostavat hintaa.

#2: Kodinkoneet

Mieti laitteiden valintaa. Pidätkö ruoanlaitosta ja arvostatko älykkäitä, nykyaikaisia ominaisuuksia? Sitten voi harkita sijoittamista enemmän kodinkoneisiin verrattuna mieluummin ulkona syömiseen, jolloin voi tyytyä perustoimintoihin. Kodinkoneet voivat vaikuttaa hintaan paljon, joten tarpeiden listaaminen kannattaa.

#3: Kaapit tai laatikot

Kaappien valitseminen laatikoiden sijaan voi myös pitää kustannukset kurissa, sillä kaapit ovat hieman edullisempia kuin laatikot.

 

#4: Ovimateriaalit

Keittiön ovia on saatavilla eri materiaaleilla, väreillä ja muodoilla – tästä syystä myös eri hintatasoilla. Jos haluaa pitää kustannukset kurissa, löytyy yksinkertaisempia ovia edullisempaan hintaan kuin esimerkiksi massiivitammiset ovet.

#5: Keittiön koko

Keittiön hintaan vaikuttaa tietysti huoneen koko. Mitä pienempi huone, sitä pienemmät kustannukset, sillä siellä on vähemmän kaappeja ja pienempi työtaso.

#6: Asentaminen

Jos olet käytännöllinen ja osaat koota keittiön itse, silloin on mahdollisuus säästää kustannuksissa. Suosittelemme kuitenkin palkkaamaan keittiöasentajan, jotka ovat keittiöasennuksen asiantuntijoita ja antavat työlleen takuun.

Luodaan yhdessä juuri sinulle sopiva keittiö

Autamme sinua suunnittelemaan keittiöstä tilan elämääsi varten.