Mitä keittiöremontti maksaa?

Onko suunnitelmissa tai haaveissa keittiöremontti? Katso esimerkkejä keittiöremontin hinnasta eri budjeteille, erilaisiin tarpeisiin ja toteutuksiin.

Marbodal - bänkskiva Moorland Fog

Ennen remontin alkua on tärkeintä pohtia käytettävissä olevaa budjettia ja omia toiveita uudelle keittiölle. Eniten kustannuksiin vaikuttavat materiaalivalinnat ja mekanismit sekä kodinkoneiden ominaisuudet. Hintaan vaikuttaa myös asentaminen: pystyykö asennustyön tekemään itse vai käyttääkö ammattilaisen apua asennuspalveluna.

Valmistelutyöhön kannattaa varata aikaa. Aloittaminen onnistuu kirjoittamalla listaa siitä, mihin on nykyisessä keittiössään tyytyväinen ja mihin vähemmän tyytyväinen tai mitä sieltä puuttuu. Uuden keittiön suunnitteleminen saa hyvän alun tämän listan perusteella, ajatuksella mitä uudesta keittiöstä haluaa nykyiseen verrattuna. Se voi olla tunne, jonka haluaa keittiössään tai kuinka käyttää sitä. 

Keittiösuunnittelijamme luo remonttia varten kokonaisvaltaisen suunnitelman, jonka tuloksena keittiö kestää vuosia. Suunnittelija auttaa valitsemaan ja vertailemaan materiaaleja yhdessä asiakkaan kanssa toiveiden ja tarpeiden perusteella, jotta valinnat osuvat oikein ja haluttuun budjettiin päästään. 

Keittiökalusteiden, työtason, altaan ja hanan päivitys

Hinta-arvio 5 000-10 000 €

Keittiön remontoinnissa säästää tekemällä itse tai pitämällä jo olemassa olevat kodinkoneet uudessa keittiössä. Kannattaa arvioida keittiöremontin aikataulua: onko remontin valmistumisella kiire, joustaako oma ajankäyttö tarkkaan asennustyöhön? Tarvittaessa helpotusta tuo asennuspalvelumme sisältäen kahden vuoden takuun ja lopputarkastuspöytäkirjan, jotta kaikki on varmasti kunnossa.

Sigdals Inframekonsept, med dører og skuffer som ligger innrammet, gir innredningen et flott, plassbygd preg. Line kan fås med innramming i foliert MDF i samme farge.

Koko keittiöremontti sisältäen asennuspalvelun

Hinta-arvio alkaen 15 000-18 000 €

Kattava keittiöremontti saadaan uusimalla kalusteiden, hanan, altaan ja työtason lisäksi kodinkoneet ja välitila. Vaikka keskimääräisen remonttibudjetin summa on noin 15 000 euroa, vaikuttaa tilan koko ja materiaalivalinnat huomattavasti. Budjettiin sisältyvät myös ammattilaisen tekemät asennustyöt, jotta remontointi olisi mahdollisimman huoletonta.

Keittiöremontti laadukkaimmilla materiaaleilla

Hinta-arvio alkaen 15 000 €
Unelmien keittiöön luksusta saa esimerkiksi työtasolla, laadukkailla kodinkoneilla sekä arkea parantavilla keittiöinnovaatioilla. Budjettiin saattaa kuulua myös välitilan tai lattian materiaali- ja asennuskustannukset.

Budjettia miettiessä on hyvä listata itselleen, mihin on valmis panostamaan. Esimerkiksi kvartsi- ja graniittitasot voivat olla hinnaltaan jopa viisinkertaisia laminaattitasoon nähden. Hintaan vaikuttavat pintamateriaalien lisäksi muun muassa mekanismit ja toiminnallisuudet sekä luonnollisesti keittiön koko. Myös kodinkoneiden hintahaitari on laaja. 

Marbodal Arkitekt plus Bark -  målad i brun kulör. Köksö med bänkskiva Iron Bark i kvartskomposit, handtag Solo svart.

Pientä pintaremonttia?

Lisäksi on mahdollista tehdä pientä pintaviilausta esimerkiksi hanan tai altaan vaihtamisella. Toisinaan asiakkaat kysyvät, voisiko keittiön ilmettä päivittää vaihtamalla keittiökalusteiden etusarjat. Tämä on mahdollista keittiöihin, jotka on toimitettu 2015 jälkeen, jolloin runkojen mitoitusta uudistettiin. Keittiön rungot toimitamme valmiiksi kasattuina.

Nämä asiat vaikuttavat keittiön hintaan

#1: Työtaso
Työtason hinta on suuri osa keittiön kokonaiskustannuksista, johon vaikuttaa työtason koko ja valittu materiaali. Laminaatti on järkevä vaihtoehto, kun taas laadukkaat ja kestävät kivityötasot nostavat hintaa.

#2: Kodinkoneet
Mieti laitteiden valintaa. Pidätkö ruoanlaitosta ja arvostatko älykkäitä, nykyaikaisia ominaisuuksia? Sitten voi harkita sijoittamista enemmän kodinkoneisiin verrattuna mieluummin ulkona syömiseen, jolloin voi tyytyä perustoimintoihin. Kodinkoneet voivat vaikuttaa hintaan paljon, joten tarpeiden listaaminen kannattaa.

#3: Kaapit tai laatikot
Kaappien valitseminen laatikoiden sijaan voi myös pitää kustannukset kurissa, sillä kaapit ovat hieman edullisempia kuin laatikot.

#4: Ovimateriaalit
Keittiön ovia on saatavilla eri materiaaleilla, väreillä ja muodoilla – tästä syystä myös eri hintatasoilla. Jos haluaa pitää kustannukset kurissa, löytyy yksinkertaisempia ovia edullisempaan hintaan kuin esimerkiksi massiivitammiset ovet.

#5: Keittiön koko
Keittiön hintaan vaikuttaa tietysti huoneen koko. Mitä pienempi huone, sitä pienemmät kustannukset, sillä siellä on vähemmän kaappeja ja pienempi työtaso.

#6: Asentaminen
Jos olet käytännöllinen ja osaat koota keittiön itse, silloin on mahdollisuus säästää kustannuksissa. Suosittelemme kuitenkin palkkaamaan keittiöasentajan, jotka ovat keittiöasennuksen asiantuntijoita ja antavat työlleen takuun.