Vastuullisuus

Novartilla on vahvat juuret suomalaisessa käsityöperinteessä. Keittiöiden valmistus alkoi omalla Nastolan tehtaamme tontilla jo vuonna 1945. Nykyisin tehtaaltamme lähtee sata keittiötä päivässä suomalaisiin koteihin. Paikallinen tuotanto vähentää logistiikkaa ja keskittyy kestävään tuotantoon.

Avainlippu-keittiöt

Tuotteillamme on Avainlippu-tunnus ja vähäpäästöisyydestä kertova M1-merkki kattaa lähes koko valikoimamme

Ilmastotavoitteet

Olemme hyväksyneet sitoumuksen, joka auttaa rajoittamaan lämpötilan nousun 1,5 asteeseen

Paikallinen tuotanto

Olemme vuodesta 1945 lähtien valmistaneet ja kehittäneet kalusteemme samalla tontilla Nastolassa
Marbodal Form Frost - Diskho Intra, bänkskiva och stänkskydd Beach Clay i kvartskomposit, blandare Tapwell.

Meidän vastuullisuustekomme

Yhdessä konsernimme Nobian kanssa olemme asettaneet selkeät ja tiukat ilmastotavoitteet; olemme osana Nobiaa allekirjoittaneet Science Based Targets Initiativen -sitoumuksen, jossa vähentämällä tuotannon ja omien kuljetustemme hiilidioksidipäästöjä vaikutamme omalla toiminnallamme lämpötilan nousun rajoittamiseen 1,5 asteeseen. Tavoite on korkeampi kuin YK:n suositukset.

Suomen suurimpana keittiökalustevalmistajana tunnemme vastuumme esimerkiksi tuotannon, hankinnan, logistiikan, valikoiman ja kierrätyksen suhteen. Pyrimmekin jatkuvasti parantamaan ja kehittämään kaikkia tuotannon osia ja logistiikkaketjuamme.

Useat meille myönnetyt sertifikaatit kertovat vastuullisuudesta ja laadusta: esimerkiksi vähäpäästöisyydestä kertova M1-merkki kattaa lähes koko valikoimamme. Lisäksi tuotteillemme on myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-tunnus. Tärkein raaka-aineemme puu tulee lähes sataprosenttisesti sertifioiduista metsistä. 

Haluamme toiminnallamme edistää vastuullisuutta. Niin keittiöidemme valmistuksessa, kuin jokaisena päivänä vastuullisen elämän mahdollistamisessa Novart-keittiössä.

Re:duce

Pyrimme jatkuvasti vähentämään ilmastovaikutuksiamme. Teemme tämän huolellisesti valituilla materiaalivalinnoilla, valmistusmenetelmillä ja kuljetuksilla. Meillä on laaja valikoima Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin tuotteita, mikä on merkittävä valinta ympäristön kannalta. 

Kestävässä kehityksessä on kyse myös siitä, että keittiössä voi elää ilmastoälykkäästi. Sen vuoksi kehitämme tuotteita, jotka helpottavat jätteidden lajittelua ja vähentävät ruokahävikkiä, joka päivä.

Lue lisää aiheesta RE:DUCE 

Ramsvik Svartbets - kök från Marbodal

Re:Use

Uudelleenkäytössä ja kierrätyksessä on kyse siitä, kuinka vanhasta keittiöstäsi voi tulla jotain uutta, sinulle tai jollekin muulle. Kierrätyksessä on kyse käytettyjen materiaalien oikeasta hoidosta ja siitä, että mahdollisimman paljon palaa kiertoon.

Lue lisää aiheesta RE:USE

Re:pair

Keittiö saa pintaansa elämää ajan myötä, mutta oikealla hoidolla ja huollolla voit pidentää keittiön käyttöikää. Pidä keittiöstäsi huolta, niin keittiösi pitää sinusta huolen useiden vuosien ajan.

Lue lisää aiheesta RE:PAIR 

Marbodal Arkitekt plus ek - Utdragbart inrede för extra förvaring i små utrymmen.