Lindö Hav i PLUS-utförande med platsbyggd känsla. Bänkstående vitrin skåp med lådor.

Ovivalikoima

Laajasta ovivalikoimastamme löydät täydelliset vaihtoehdot jokaiseen tyyliin ja makuun. Valitse klassisista peiliovista minimalistisiin, upotetuilla kahvoilla varustettuihin oviin tai rohkeasti värikkäisiin vaihtoehtoihin – luo unelmiesi tila kestävällä suomalaisella muotoilulla.

Ilmeen luojat 

Keittiön ovien valinnalla on suuri merkitys uudelle keittiöllesi, sillä ne muodostavat suuren osan ilmeestä ja antavat tyylille puitteet. Tyypillisesti myös keittiön ovet valitaan ensimmäisenä, kun suunnitellaan uutta keittiötä. Ovet yhdistävät keittiön materiaalit yhdeksi kokonaisuudeksi.

Keittiön kaappien ovia valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota kodin muuhun tyyliin ja muotomaailmaan, jolloin lopputuloksesta tulee yhtenäinen ja käyttäjiensä näköinen kokonaisuus.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus M1 kertoo vähäpäästöisyydestä: M1-luokitus kattaa mallistomme runko- ja tasomateriaaleista 100 % ja 70 % ovivalikoimista.

6 vinkkiä sen oikean oven valintaan

Parhaan tuloksen uusia keittiöovia valitessa saa huomioimalla ulkonäön lisäksi käytännöllisyyden ja toiminnallisuuden. Ota avuksesi nämä kysymykset ennen kuin valitset keittiön oven materiaalin:

  • Mitkä ovat huolto- ja puhdistustarpeesi?
  • Onko sinulla leikkisiä lapsia tai lemmikkejä, jotka voivat naarmuttaa herkkiä materiaaleja?
  • Mitkä sävyt sopivat keittiösi valaistukseen?
  • Mitkä ovet sopivat parhaiten keittiön muihin pintoihin?
  • Pidätkö ovesta kahvoilla vai ilman?
  • Mikä on budjettisi?

Keittiön ovi, joka sopii tarpeisiisi

Valitessa uusia keittiön ovia kannattaa lisäksi pohtia sen tulevaa käyttöä. Ruoanlaitosta nauttiva saattaa törmätä rasvaisiin sormenjälkiin tai perheellinen keittiössä temmeltäviin lapsiin. Siksi kannattaa harkita, kuinka paljon puhdistusta ja huoltoa olet valmis tekemään.

Keittiö ,jota käytetään paljon, ei ole koskaan täysin hoito- tai huoltovapaa. Huoltoasteessa on kuitenkin huomattavia eroja materiaalien välillä, kuten esimerkiksi puun ja laminaatin välillä. Esimerkiksi supermattalaminaatti on helposti puhtaana pidettävä materiaali, jossa sormenjäljet eivät näy pinnalla.
Marbodal Signatur Ekbacken - vitrin i räfflat glas med alu ram i svart

Vaihtoehtona lasiovet

Valikoimassamme on mahdollisuus yhdistää lasiovet osaksi uuden keittiön ovivalintoja. Lasi antaa keittiöllesi persoonallisen ja kevyen ilmeen läpinäkyvän materiaalin ansiosta, joka antaa katseen kaapin sisältöön. Rasva ja lika saattavat näkyä lasiovissa, mutta ne on helposti puhdistettavissa.

Nordic Nature -mallistossa veden muoto näkyy kauniisti pystysuunnassa aaltoilevassa lasiovessa, jota raamittaa musta alumiinikehys ja alumiinivedin. Vitriiniin sijoitetut astiat näkyvät lasin takaa hillityn kauniisti, mikä korostaa sisustuksen persoonallisuutta. Ovi on saatavilla eri korkeuksissa ja se toimii keittiön lisäksi upeana sisustuselementtinä vaikkapa olohuoneessa.

Valitse mieleisesi materiaali

LAMINAATTI JA MIKROLAMINAATTI
Laminaatti on hyvin kulutusta, iskuja ja kuumuutta kestävä materiaali. Mikrolaminaattiovi kestää kovaakin käyttöä, sillä sen pinta ei naarmuunnu helposti.

MELAMIINI
Melamiini on helppohoitoinen ja kestää hyvin iskuja ja lämpöä. Melamiiniovet pintarakenteeltaan kuten mikrolaminaatit, mutta pintakerroksen paksuus on hiukan ohuempi.

MAALATUT OVET
Maalattujen ovien värivalikoima on laaja ja antaa mahdollisuuden persoonallisiin ratkaisuihin värejä yhdistelemällä. Usean maalikerroksen ja hyvän pohjalevyn ansiosta maalattujen ovien pinnat ovat erittäin sileitä ja helppohoitoisia.

KALVO
Kalvo-ovien puhdistus on helppoa ja materiaali kestää hyvin kosteutta sekä kulutusta. Kiiltävät ovet antavat keittiölle modernin ja raikkaan ilmeen.

VIILU
Viilutetut ovet luovat kotiisi lämmintä tunnelmaa. Viilu on sorvattua tai leikattua aitoa puuta, joten viilupinnassa erottuvat kauniisti puun syyt ja ominaisuudet. Luonnonmateriaalin ominaisuus on sen kuvioiden ja värisävyjen vaihtelu.

LASI
Alumiinikehysovet ovat helppohoitoista alumiinia, jonka lasipintana on savu-, aalto- tai kirkas lasi. Muutamiin ovimalleihimme on saatavilla kehysovi kirkkaalla lasilla. Alumiinikehysovet ovat M1-luokkaa.

Varaa oma suunnitteluaikasi

Varaa aika keittiösuunnittelijalle, palvelemme myymälässä ja verkossa.

Kaikki yksityiskohdat keittiöösi

Värikokoelma Luonto

Luonto on harmoninen ja rauhallinen kokoelma huolellisesti valittuja värejä, jotka ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnostamme.

Selaa kuvastoja

Täältä voit selata kuvastojamme saadaksesi inspiraatiota ja tietoa.