Nobian vastuullisuuden prioriteetit

Novartin keittiöt valmistetaan Novartin omalla tehtaalla Nastolassa. Novart on osa Nobia-konsernia, joka on Euroopan johtava keittiöalan toimija. Toiminnassaan Nobia pyrkii olemaan edelläkävijä uusien, kuluttajien tarpeita vastaavien tuotteiden ja keittiökonseptien kehittämisessä.

Nobian kestävän kehityksen työryhmä pyrkii työssään varmistamaan, miten me osaltamme voimme keittiösuunnittelussa ja asiakkaamme jokapäiväisessä keittiön käytössä ottaa vastuullisuuden huomioon.

1. Kuinka Nobia toimii vastuullisuuden kanssa?

Vastuullisuus kattaa meillä kaiken tuotteiden suunnittelusta, kehittämisestä ja valmistamisesta aina riskien ja mahdollisuuksien arviointiin sekä toimittajien ja muiden sidosryhmien osallistamiseen. Meillä on useita tuotteita, jotka helpottavat kestävämmän ja terveellisemmän elämän elämistä keittiössä, ja pyrimme jatkuvasti parantamaan tuotteidemme kestävyysvaatimuksia vastaamaan asiakkaidemme tarpeita tänään ja huomenna.

Suurin vaikutus syntyy myymiemme tuotteiden ja niiden käyttötavan kautta. Haluamme myötävaikuttaa vastuullisuuteen auttamalla asiakkaitamme elämään kestävämpää elämää keittiössä. Vastuullisuus on siksi keskeinen kysymys tuoteinnovaatiossa ja tuotekehityksessä.

2. Kuinka Nobia voi auttaa kuluttajia elämään kestävämpää elämää keittiössään?

Keittiö on paikka, jossa vietämme paljon aikaa ja jota kautta arkemme kulkee. Siksi keittiössä on suuret mahdollisuudet huomioida vastuullisuus. Esimerkkejä on paljon; vedenkulutuksen ja energiansäästöratkaisujen huomioiminen, ruokahävikin vähentäminen, uudelleenkäytön ja kierrätyksen parantaminen, oikean säilytyksen huomiointi ruokatarvikkeiden säilyvyyden varmistamiseksi sekä ratkaisut vihannesten ja yrttien viljelemiseksi vaikka omassa keittiössä. Voimme tehdä paljon auttaaksemme asiakkaitamme elämään kestävämpää elämää keittiössä.

3. Mitkä ovat vinkkisi vastuullisuuteen yleisesti arjessa?

Meillä on mahdollisuus myötävaikuttaa kestävämpään kehitykseen melkein kaikessa, mitä teemme. Esimerkiksi tekemällä muutoksia siihen, mitä syömme, miten matkustamme, mitä energiaa käytämme kodeissamme, miten käytämme energiaa ja vettä kodeissamme, missä (ja kuinka paljon) ostamme ja minne ja miten sijoitamme säästömme.

4. Kuinka keittiössä eletään kestävämpää elämää?

Pelkästään keittiössä voimme tehdä paljon! Mutta jos pitäisi valita yksi asia, se olisi ruokahävikin poistaminen. Liian suuri osa ostamastamme ruoasta päätyy jäteastiaan. Tämä ei ole vain rahan tuhlausta, vaan myös ympäristö- ja sosiaalinen ongelma, koska jokaisen tuotteen tuotantoon, kuljetukseen, pakkaamiseen ja jakeluun käytetään paljon resursseja. Tärkein vinkki on ostaa vain tarvitsemamme ja käytettävä se, mitä ostamme. Pienillä askeleilla voi olla suuri muutos. Jo hankkimalla hiukan lisätietoa, sitoutumalla pieniin tavoitteisiin ja kiinnittämällä huomiota kulutustottumuksiin voimme saada suuria aikaiseksi. Pitkällä aikavälillä tämä tarkoittaa merkittäviä säästöjä ihmisille ja planeetalle.

Urban-vihanneslaatikko ja -leipälaatikko

5. Nobia on saanut paljon palkintoja vastuullisuustoimistaan, voitko kertoa enemmän niistä?

Meille on myönnetty useita palkintoja vastuullisuustyöstä. Nobia sijoittui muun muassa kulutustavaroiden luokassa toiseksi parhaaksi yritykseksi kestävän kehityksen rankingissa "Kestävät yritykset 2019". “Kestävät yritykset” on vuosittainen lista OMX:n pörssiyhtiöiden vastuullisuustyöstä. Nobia sijoittui myös "Walking the talk -raportin" kärkeen. Raportti on katsaus siitä, miten pörssin Large Cap -listalla olevien yritysten sanat ja teot kohtaavat. Lisäksi meille myönnettiin vuoden aikana Britannian turvallisuusneuvoston "Sword of Honor" -palkinto, joka on yksi Ison-Britannian korkeimmista turvallisuuspalkinnoista, työterveys- ja turvallisuustyössämme Iso-Britanniassa.