Suomisen perheen uusi keittiö hehkuu luontoa

Kuvan käyttö sallittu artikkelin yhteydessä Katja Suomisen perhe-elämän vauhdikkuuden vastapainoksi keittiössä vallitsee ajattomuus ja rauhallisuus, jossa myös koirat on huomioitu.
Keittiömalli
Nordic Nature
Väri
Ruskeaksi petsattu
Työtaso
Dekton Rem
Kuvan käyttö sallittu artikkelin yhteydessä

Katja Suomisen perheen elämä on vauhdikasta. Kodissa asustavat miehen lisäksi kaksi teiniä ja koiraa. Perheen keittiö on usein kovassa käytössä, sillä hän tekee urheilevien teinipoikien äitinä ruokaa usein ja paljon. Suominen tekee töitä kotoa käsin, joten myös lounas valmistuu usein kotona. Edelliseen L-malliseen keittiöön tulikin saada lisää tilaa arjen askareisiin.

”Uutta keittiötä suunniteltaessa tärkeää oli saada tässä aiemmin olleeseen L-malliseen käytävään lisää tilaa. Sitä saatiin seiniä avaamalla ja eteisen puolella olevasta pienestä vaatehuoneesta, joka typistettiin kenkäkaapiksi”, Suominen kertoo.

Nordic Nature hurmasi

Uuteen keittiöön oli tärkeää saada riittävä tila kierrätykselle ja koirille oma ruokapiste, jotta kipot eivät olisi koko ajan tiellä. Myös integroidut kodinkoneet olivat tärkeä elementti. Tumman keittiön ystäville Nordic Nature -malliston keittiö oli ilmeinen valinta.

 ”Koneet halusin korotettuna ja jääkaapin ja pakastimen integroituna. Liesi sijoitettiin ikkunan eteen, jotta voi siinä kokatessa ihailla ikkunasta avautuvia maisemia. Ihastuin Nordic Nature -malliston oviin heti ne nähtyäni ja tiesin, että näistä tulisi meidän uusi keittiö”, Suominen kertoo.

Sisustussuunnittelijana Suominen suunnitteli keittiön itse. Tampereen Novartin suunnittelija Trine Katajisto avusti suunnitelmissa, jotta keittiöstä tulisi juuri Suomisen perheen toiveisiin ja tarpeisiin vastaava kokonaisuus.

”Palvelu oli erinomaista ja suunnittelija teki kärsivällisesti toivomiani muutoksia. Arvostin erityisesti palvelualttiutta ja ratkaisukeskeistä suunnittelua. Jos jokin ei onnistunut, esitettiin tilalle vaihtoehtoisia toteutustapoja”, Suominen kertoo.

Perheen kotiin tuli Novartin kiintokalusteita myös eteiseen, makuuhuoneeseen, pukuhuoneeseen ja kylpyhuoneisiin.

Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun
Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun

Rauhoittava, ajaton ja kompakti keittiö

Suominen on hyvin tyytyväinen uuteen keittiöönsä.

”Keittiö on nyt mielestäni avara ja toimiva, johon mahtuu useampikin kokki samaan aikaan. Itselleni puu on materiaalina tärkeä ja luo jonkinlaista yhteyttä luontoon. Keittiö on lämmin ja klassinen ja pidän etenkin niemekkeen kaarevista kulmamuodoista”, hän kuvailee.

Tasomateriaalina on Dekton Rem keraaminen taso, joka on asennettu korokepaloille. Jotta ilme pysyi yhtenäisenä ja rauhallisena, myös takaseinän välitila tehtiin samasta materiaalista.  

”Uudessa keittiössä arvostan erityisesti materiaaleja, leijuvaa tasoa, niemekkeen kaarevia muotoja ja tietysti kahvikonetta”, hän kertoo lopuksi.

Katjan elämää voi seurata Instagram-tilillä @pihkassapintaan.

Katso Instagram-julkaisu

Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun

Saareke

Leijuva taso pitää ilmeen yhtenäisenä ja ei vie kuitenkaan tilaa kokonaisen ruokapöydän verran.
Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun

Tammivedin

Nordic Nature -tammivedin on useassa pituudessa saatava, sormiurallinen, massiivitamminen vedin. Vedin antaa keittiölle ilmettä ja ryhtiä, rikkomatta yhtenäisyyttä.
Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun

Integroidut kodinkoneet

Kodinkoneet on mahdollista asentaa korotettuna, jolloin kumartuminen ruoanlaitossa ja esimerkiksi astianpesukonetta tyhjentäessä vähenee.

Keittiön lisätiedotKeittiön muoto

U-muotoinen saarekkeella

Suunnittelija

Trine Katajisto, Tampereen myymälä