Uudelleenrakastuminen keittiöön ja valkoiseen väriin

Asiakkaamme Anu päätyi valitsemaan unelmiensa keittiössä sävyihin, jotka olivat alunperin kiellettyjen listalla.
Keittiömalli
Maalattu vedinurallinen
Väri
Huurre ja Pilvi
Työtaso
Dekton Helena

Anun perheessä eletään hektistä arkea. Kokoonpanoon kuuluu jo omillaan asuva tytär, kaksi kotona asuvaa energistä poikaa, aviopuoliso ja koirat nimeltä Onni ja Elsa. Päivät koostuvat yhteisestä tekemisestä, harrastuksista ja ruoanlaitosta, mutta myös rauhallisten iltojen seesteisyydestä. Perhe osti jonkin aikaa sitten uuden asunnon, jonka keittiö kaipasi kipeästi uudistamista. Tila ei tuntunut istuvan perheen tarpeisiin.

”Keittiö oli yli 20 vuotta vanha, kulunut ja väärän mallinen meidän tarpeisiimme. Halusin kauniin keittiön, jossa kohtaavat käytännöllisyys ja visuaalinen kauneus ja tyyneys. Halusin erityisesti panostaa kivitasoon ja siihen, että joka tavaroille on paikkansa. Ajattelin, että en missään nimessä halua valkoista keittiötä”, Anu kertoo.

Suunnittelussa näkemys muuttui

Suunnitteluvaiheessa toiveet ja tarpeet kartoitettiin tarkasti. Keittiön ja sen pintojen kestävyys oli yksi tärkeimpiä kriteereitä Anun perheelle.

”Kävimme suunnittelijan kanssa tarkasti läpi, mitä me haluamme ja miten toiveet voitaisiin toteuttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Tilan koon takia mittoja jumpattiin, jotain karsittiin ja tehtiin myös kompromisseja. Suunnitteluvaiheen jälkeen yllätyin itsekin, kuinka olin rakastunut valkoiseen keittiöön harmaalla twistillä – juuri siihen väriin, jota vastaan olin aluksi”, Anu kertoo hyväntuulisena.

Ovet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele
Keittiön kivitasoksi valikoitui 12 mm paksuinen Dektonin Helena-taso

Kestävää vastuullisuutta

Vastuullisuus oli Anun perheen keittiöremonttimatkan ytimessä. Nopeasti haukattujen välipalojen roskien oli tärkeä löytää helposti niille tarkoitettuun paikkaan. Keittiön ei myöskään haluttu olevan kodin energiasyöppö.

”Hankimme keittiöön Mielen kodinkoneet, jotka ovat energiatehokkaita ja kestäviä. Jätelajittelu suunniteltiin siten, että se on helppoa ja yksinkertaista jopa perheen pienimmälle. Keittiön kivitasoksi valikoitui 12 mm paksuinen Dektonin Helena-taso, joka on kestävimpiä kivitasoja markkinoilla. On vastuullista valita sellaiset materiaalit, joita ei kulumisen vuoksi tarvitse vaihtaa parin vuoden välein”, hän jatkaa.

Keittiö heräsi henkiin

Kun pyydämme Anua kuvailemaan uutta keittiötään, vastaus tulee ”kuin apteekin hyllyltä” nopeasti. Perhe on tyytyväinen saamaansa palveluun – ja rakastunut uuteen keittiöönsä.

”Valkoinen taideteos – isosti upean kivitason vuoksi. Täydellinen käytännöllisyydeltään ja toimivuudeltaan, niin houkutteleva että meitä ahtautuu aina ”liikaa” syömään keittiöön. Vieraatkin viihtyvät mieluummin keittiössä kuin olohuoneessa. Se itsessään jo kertoo jotain!” hän kertoo.  

”Kokemus oli kyllä aika täydellinen. Asiakasta ja tämän tarpeita kuuntelevaa ja huomioivaa, ammattitaitoista ja iloista. Vaikka keittiöremonttimme hieman viivästyi näin poikkeuksellisena aikana, meidät pidettiin koko ajan kartalla seuraavista askelista. Olemme todella tyytyväisiä!”, Anu kertoo lopuksi.

Ovet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele
Vvet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele

Työtaso ja välitila

Työtasoksi valittu Dekton Helena on erinomainen valinta menevään arkeen: taso kestää tahroja erittäin hyvin, joten sitä on helppo pitää puhtaana ja huoltaa.
Ovet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele

Valaistus

Vieraiden kestittämisen keskipisteenä toimiva keittiö vaatii pimeimpiin vuodenaikoihin tehokkaampaa, mutta energiaystävällistä valaistusta. Valaistuksen haluttiin mahdollistavan pimeässä reseptien lukemisen olematta liian kylmä.

Kodinkoneet

Kodinkoneissa tärkeimpiä kriteerejä olivat energiatehokkuus, jotta energiaa ei kulu turhaan. Kokonaisuudessa päädyttiin Mielen tuotteisiin, jotka on integroitu kalusteisiin.

Keittiön lisätiedotI-muotoinen kahdella seinällä ja saarekkeella

Maalattu vedinurallinen