Keittiötrendit 2024 – persoonallisuutta, punaisuutta ja käsityötä

Nyt trendejä ohjaavat lisääntynyt tietoisuus kestävästä kehityksestä, käsityötaidosta ja historiasta. Mutta vuosi pitää sisällään myös vitriinikaappeja, punaisia yksityiskohtia ja persoonallista taidetta. Tässä vinkkimme trendin suuntauksista, joita pitää silmällä vuonna 2024.

Sigdals Inframekonsept, med dører og skuffer som ligger innrammet, gir innredningen et flott, plassbygd preg. Line kan fås med innramming i foliert MDF i samme farge.

1. Taide ja yksityiskohdat

Oman persoonallisuuden esille tuominen näkyy edelleen vahvasti kotona ja yksityiskohdat ovat yhä tärkeämpiä. Eri materiaalien yhdistäminen luo mielenkiintoisia yhdistelmiä ja antaa keittiölle luonnetta. Lisäksi panostetaan entistä enemmän toimivuuteen ja käytännölliseen käyttöön: hyvin järjestetyt keittiön laatikot, piilotetut kodinkoneet ja selkeät linjat tuovat virtaviivaisen tunnelman.

Keittiöissä alkaa näkyä taidetta ja persoonallisuutta. Se tekee keittiöstä jotain suurempaa kuin vain paikan, jossa teemme ruokaa. Se heijastaa myös asukkaan tyyliä, luovuutta ja elämäntapaa.

2. Punaiset yksityiskohdat

Punaisista yksityiskohdista odotetaan tulevaisuuden suosikkia, eikä vain keittiössä. Punainen kivi on materiaali, jolla on luonnetta ja joka luo ajatonta kauneutta. Väriin liittyy usein myös intohimo ja energia, mikä luo keittiöön ja kodin muihin huoneisiin hyvän tunnelman.

Punainen tarjoaa usein visuaalisen kontrastin ja mielenkiintoisen muotoilun. Eleganssillaan ja ainutlaatuisella ilmeellä se voi kohottaa keittiön ja kodin muiden paikkojen ilmettä. Alkuun pääseminen ja makustelu on helppoa: aloita esimerkiksi maljakoilla, kahvikupeilla tai keittiöpyyhkeellä. Rohkea sisustaja valitsee punaisen sävyä esimerkiksi tasomateriaaliin tai Luontoväri Karpaloa oviin.

Allas Stala, Damixa hana
Marbodal - bänkskiva Moorland Fog

3. Vastuulliset valinnat

Kestävä kehitys ja vastuullisuus korostuvat valintoja tehdessä ja se tuntuu nyt tärkeämmältä kuin koskaan. Vastuullisuuteen voi vaikuttaa valitsemalla paikallisia, läheltä tulevia tuotteita samalla tukien paikallista työllistymistä. Pyri ennen kaikkea valitsemaan materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään pitkään. Näin tuotteita ei tarvitse jatkuvasti uusia ja siten tuotantotarve pienenee. Kyse on valinnoista, jotka edistävät parempaa tulevaisuutta.

4. Vitriinit kaikkialla

Lasiovi on sekä käytännöllinen, että esteettisesti miellyttävä – täysin linjassa kauan odotetun tasapainon kanssa, johon pyrimme vuonna 2024.

Vitriinissä on mahdollisuus pitää esillä persoonallinen ja näyttävä esillepano kauneimmasta ja rakkaimmista suosikeistasi. Voit luoda keittiöön visuaalisuutta, mikä puolestaan ​​voi tehdä huoneesta muuta esillepanoa eläväisemmän ja erottua haluamallaan tavalla. Vitriinit sopivat moneen tyyliin ja makuun.

Marbodal Signatur Ekbacken - vitrin i räfflat glas med alu ram i svart

5. Käsityön arvo

Käsitöiden sekä mittatilaustöiden ja niiden takana olevan historian esittelystä on tullut trendikästä useistakin syistä. Monet etsivät ainutlaatuisia ja persoonallisia tuotteita käsintehdyillä yksityiskohdilla ja yksilöllisellä suunnittelulla. Nykypäivän kuluttajayhteiskunnassa yhä useammat arvostavat myös aitoa kestävyyttä ja laatua.

Käsityössä korostuu luonnonmukaisten ja kestävien materiaalien käyttö sekä tuotteiden pidempi käyttöikä. Tämä kulkee käsi kädessä vastuullisten valintojen kanssa. Myös kiinnostus perinteitä ja aitoutta kohtaan on tärkeässä roolissa. Käsityöperinteillä on kulttuurinen ja historiallinen arvopohja, jossa riittää opittavaa tulevillekin sukupolville.

6. Hyvinvointi ja kotoilu pääosassa

On selvä trendi, että meidän pitäisi ajatella enemmän kaikkia aisteja sisustaessamme. Tekstiilit ja kasvit huoneessa vähentävät stressiä ja saavat meidät rentoutumaan. Luonnolliset elementit luovat eläväisyyden ja energisyyden tunteen. Yhdessä se luo lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Näemme ympärillämme yksityiskohtia, joista pidämme, kuten huonekasveja tai verhoja.