5 vinkkiä keittiön kodinkoneiden valintaan

Kodinkoneet vaikuttavat huomattavasti niin keittiön toiminnallisuuteen ja käyttömukavuuteen kuin koko kodin energiatehokkuuteen. Kodinkoneet ovat myös merkittävä investointi keittiön kokonaisuudesta, joten niiden valinnassa kannattaa olla huolellinen. Listasimme viisi neuvoa kodinkoneiden valitsemiseen.

1. Huomioi kodinkoneiden energiatehokkuus

Keittiöremontin yhteydessä mietitään säästöjä säilyttämällä vanhat kodinkoneet. Vaikka 20 vuotta vanha uuni vielä toimisikin, on yksi tärkeimmistä nykyaikaisten kodinkoneiden ominaisuuksista energiatehokkuus. Keittiön kodinkoneet ovat merkittävä osa koko kodin energiankulutuksesta, ja investointi uusiin energiatehokkaisiin koneisiin maksaa itsensä nopeasti takaisin.

2. Mieti kodinkoneet käyttötarpeen mukaan

Oma elämäntilanne ja se, kuinka keittiötä käytät, vaikuttavat kodinkoneiden valintaan. Mieti, mitä ominaisuuksia koneissa tarvitset. Jos uunin puhdistaminen on epämieluisaa, valitse pyrolyysiuuni, joka puhdistaa itse itsensä. Jos puolestaan höyryllä kypsentäminen ei ole sinun juttusi, älä investoi vain trendien mukaan. Toisaalta uusilla innovaatioilla ja koneiden sovelluksilla pääset ruoanlaitossa lähes ammattilaisen tasolle. Lapsiperheessä induktioliesi on täydellinen valinta jo turvallisuutensa sekä nopeutensa vuoksi.

3. Huomioi tila kodinkoneita valitessasi

Toimivassa keittiössä on mietitty huolella eri toiminnot. Kodinkoneiden sijoittelu järkevästi ja mitoitus on tärkeä osa paitsi käyttömukavuutta myös keittiön visuaalista ilmettä. Onneksi kodinkonevalikoima on nykyisin hyvin laaja, ja saatavilla on runsas valikoima keittiön erilaisiin tarkoituksiin tehtyjä koneita.
”Nykyään on paljon korkeita huonetiloja, joihin ei välttämättä haluta liesituuletinta katosta roikkumaan. Tällöin kätevä ratkaisu on valita induktiotasoon asennettava liesituuletin”, vinkkaa keittiösuunnittelija Taru Supinen Novartin myymälästä Tampereen Ratinasta.

4. Varmista kodinkoneiden yhteensopivuus keittiökalusteiden kanssa

Kodinkoneiden ostopaikkoja on useita ja valikoima on todella laaja. Uutta keittiötä suunnitellessa fiksu ja turvallisin vaihtoehto on valita kodinkoneet keittiöliikkeen valikoimasta. Kun koneet hankitaan keittiöliikkeen kautta, voit olla varma, että ne sopivat mitoitukseltaan ja toiminnoiltaan täydellisesti yhteen keittiön kalusteiden kanssa. Kun saat kaiken yhdestä paikasta, säästät myös aikaa. Keittiösuunnittelija osaa huomioida toiveesi sekä sen, että koneet sopivat saumattomasti kalusteisiin ja ovat oikein sijoitettuja. Näin vältyt asennuksen yhteydessä ikäviltä yllätyksiltä.

Kuvauslupa vuoden 2024 loppuun

5. Hanki kodinkoneet pakettina

Kodinkoneita ei kannata hankkia yhtä sieltä ja toista täältä. Tarvittavien kodinkoneiden hankkiminen pakettina kannattaa useammasta syystä. Pakettitarjoukset ovat usein edullisempia kuin yksittäin hankitut koneet. Lisäksi kokonaisuus pysyy hallussa ja koneet sopivat yhteen sekä toiminnollisesti että ulkonäöllisesti.