I-keittiö eli keittiö yhdellä seinällä

I-keittiö sopii erinomaisesti pieneen tilaan, mutta on käytännöllinen ja kaunis myös isokokoisessa tilassa. Lue lisää I-mallisen keittiön eli yhden seinän keittiön suunnittelusta.

Athena Køkken sand

I-keittiö saarekkeella tai ilman

I-keittiössä kalusteet on sijoitettuna yhdelle seinälle ja on keittiömallina yleensä edullisin vaihtoehto. I-malliseen keittiöön voi yhdistää niemekkeen, saarekkeen tai liikuteltavan saarekkeen. 

 

Ruokapöydän ja keittiösaarekkeen sijoittaminen tilaan

I-keittiö soveltuu hyvin myös ruokailutilaksi: ruokapöydän ja tuolit saa kätevästi kaapistorivin läheisyyteen. Tällöin kaikki tarvittava saa näppärästi kaapista ja työtasoilta katettua suoraan ruokapöytään. Saareke antaa I-keittiössä lisää työskentely- sekä kaappitilaa.

 

 

I-keittiön parhaat puolet

I-mallinen keittiö sopii hyvin yhden tai kahden hengen talouksille ja siellä on helppo työskennellä kun jääkaappi, vesipiste ja liesi ovat samalla seinällä. I-keittiö toimii isossa tilassa sekä kompaktina pikkukeittiönä. 

I-keittiön kehityskohdat

I-keittiössä kodinkoneet ja allas vievät paljon työtasotilaa, jolloin kaappitila saattaa jäädä vähäiseksi.

Lyhyessä I-keittiössä on vähän laskutilaa, toisaalta pitkän muotoisessa I-keittiössä toimintojen välimatkat kasvavat.

Ovet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele

II-keittiö eli rinnakkaiskeittiö

II-keittiössä eli vastakkaisten seinien käytäväkeittiössä rinnakkaiskalusteet ovat sijoitettuina vastakkaisille seinille. Kalusteiden väliin olisi hyvä jäädä 1300 mm leveä käytävä, jotta alakaappeja voi käyttää. Lisäksi kodinkoneiden sijoittelu kannattaa huomioida esimerkiksi astianpesukoneen aukaisemisessa, jotta kulkeminen onnistuu sen kohdalta konetta täytettäessä ja tyhjennettäessä. II-keittiö soveltuu parhaiten kapeaan tilaan, jonka päähän on usein sijoitettu ruokailutila. 

Mihin kodinkoneet tulisi sijoittaa, että ruuanlaitto olisi helppoa ja nopeaa?

Keittiön toimivuuden kannalta pisin, yhtenäinen työtaso kannattaa sijoittaa lieden ja vesipisteen väliin. II-keittiössä kannattaa pitää mielessä työkolmiokuvio, jotta työskentely keittiössä olisi mahdollisimman ergonomista ja turhalta kumartelulta ja kyykkimiseltä vältyttäisiin. 

Marbodal köket Signatur Ekbacken i brunbets kombinerad med kulören Tall. Färgkollektion Jordnära möter trä.