Kuinka huoltaa keittiön työtasoja

Keittiön työtasot vievät merkittävän tilan keittiöstäsi, joten on tärkeää huoltaa niitä hyvin, jotta ne näyttävät siisteiltä. Ota talteen muutamia yleisiä vinkkejä kuinka huoltaa työtasoja, riippuen työtason materiaalista.

1. Laminaatti

Puhdista laminaattitaso vedellä ja miedolla nestemäisellä pesuaineella, käyttäen pehmeää liinaa. Huuhtele puhtaalla vedellä ja kuivaa pehmeällä pyyhkeellä. Laminaatti on kova materiaali, mutta älä käytä sitä koskaan leikkuulautana, sillä se naarmuttaa pinnan. Käytä aina lasinalusta, kun asetat kuumia asioita pöydälle. Näin vältät lasin jälkiä ja muita lämpöpisteitä. 

Jos ruoanlaitossa roiskuu tasolle esimerkiksi keltaista currya, punaviinia tai kahvia, on tärkeää, että tahra poistetaan mahdollisimman pian. Mitä nopeammin tahra käsitellään, sitä todennäköisemmin se ei jätä jälkiä.

 

2. Puu

Massiivipuinen pöytätaso tarvitsee toisinaan öljyämistä. Suurimmalle osalle tämä on 2-3 kertaa vuodessa - ja siksi massiivipuinen pöytälevy ei vaadi niin paljon huoltoa kuin monet luulevat. Voit tehdä ”pisaratestin”: jos vesi pisaroituu tasolla, on siinä tarpeeksi öljyä. Jos vesi ei pisaroidu, taso pitää öljytä. Puinen työtaso täytyy aina pitää kuivana eikä siihen saa jättää vettä päälle, koska taso saattaa turvota ja haljeta runsaasta kosteudesta. Puutaso ikääntyy kauniisti, joten sitä kannattaa käsitellä huolellisesti.

3. Kvartsikomposiitti

Komposiittityötaso on erittäin kestävä ja vaatii vähän huoltoa. Tasomateriaali on valmistusmenetelmästä johtuen hygieeninen ja vedenkestävä. Puhdistukseksi riittää vain liina, vesi ja mieto pesuaine.

 

4. Ruostumaton teräs

Ruostumaton teräs on erittäin hygieeninen ja helppo puhdistaa. Se on kuumuutta, happoa ja vettä kestävä, juuri sopiva sotkuiselle kokille. On väistämätöntä, että teräspöytälevy naarmuuntuu ajan saatossa. Se on osa teräksisen pöytälevyn viehätysvoimaa, joka antaa pöytälevylle patinan. Naarmut eivät millään tavalla vaikuta teräksisen keittiön työtason hyviin ominaisuuksiin. pitääksesi sen hyvänä mahdollisimman pitkään, ei kannata käyttää hankaavia pesuaineita.

5. Graniitti

Graniitti on kova materiaali, joka kestää kuumuutta, vettä, naarmuja ja tahroja, mutta tarvitsee jonkin verran huoltoa toimiakseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Graniittitaso on helppo puhdistaa, ja päivittäinen siivous voidaan tehdä yksinkertaisesti pyyhkimällä työtaso puhtaaseen, lämpimään veteen puristetulla mikrokuituliinalla. Muista, että sinun tulee välttää happamia puhdistusaineita, jotka sisältävät valkaisuainetta, mutta muuten voit käyttää melkein mitä tahansa puhdistusainetta tahrojen poistamiseen.

Vinkki: Kloori ja tuotteet, joissa on vahvaa happoa ja emästä, kuten Cillit Bang, voivat vahingoittaa graniittitasoa. Käytä sen sijaan etikkaa tai alkoholia, jolla on graniittiystävällisempi sisältö ja happo.

Forever Oak afrundet hjørne