Vinkit toimivaan aamiaiskaappiin

Aamiaiskaappi on se yksittäinen keittiön elementti, jota lähes jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija harkitsee jossain vaiheessa. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä sen suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.

Ovi 96VL SAMMAL Neve

Mikä on aamiaiskaappi?

Perinteisesti aamiaiskaapiksi käsitetään kaappi, joka on suunniteltu kätkemään sisäänsä nimensä mukaisesti aamiaistarvikkeet. Kaapissa on paikkansa kupeille ja laseille, kahvinkeittimelle ja leivänpaahtimelle, muro- ja myslipaketeille sekä tuoreelle leivällekin. Kaikki tarvittava on kätevästi käden ulottuvilla ja käytön jälkeen tavarat piiloutuvat ovien taakse pois silmistä.

Aamiaiskaappi koostuu usein avohyllyistä ja tasosta sekä esimerkiksi leveästä vetolaatikostosta, mutta sen voi toteuttaa kevyempänä versiona muutaman tason koossa. Ovimallit ja materiaalit voi valita muun keittiön materiaalien mukaan. Kaappiin on hyvä asentaa myös valot, etenkin jos kaapissa on useampi hylly.

Aamiaiskaapin monta käyttötarkoitusta

Perinteisen aamiaiskaapin rinnalle on muodostunut uusia käyttötarkoituksia. Aamiaiskaapin varustelussa onkin rajana vain mielikuvitus, ja joskus toki budjetti. Nykyisin kaappiin piiloutuvat yhä useammin myös isommat kodinkoneet, kuten mikro ja kaapin käyttötarkoitus on laajentunut. Käytännöllisyyttä halutaan lisätä itsestään sammuvilla sähkölaitteilla ja valaistuksilla, turvallisuutta unohtamatta.  

Valitse itsellesi sopivin

Yksityiskohta 1

Aamiaiskaappi voidaan toteuttaa ovellisena tai osin ovettomana, jolloin kaunis valaistus tekee kaapista sisustuselementin. Aamiaiskaapin voi myös rakentaa peruskaapista: kun ovet asennetaan yliaukeavilla saranoilla, tavaroita on helppo käyttää. Aamiaiskaappi sopii myös muuhun tarkoitukseen kuin aamiaistarvikkeille. Sisusta vaikka viinikaapiksi tai viineillä ja juustoilla illalliskutsuille! 

Yksityiskohta 2

Pocketti-aamiaiskaappi on upeana kokonaisuutena täydellisesti varusteltu aamiaiskaappi. Mallistostamme löytyvän Pocketti-kaapin ovet avautuvat kevyesti sivuille liukuen, mikä mahdollistaa sen, että kaiken saa tarvittaessa helposti ja tyylikkäästi esiin tai katseilta piiloon. Ovet eivät vaadi sivutilaa avautuneena vaan liukuvat kaapin sivuille piiloon. Pocketti kokonaisuus sisäosineen vaatii leveyttä 1230-1236 mm kaapin viimeistelylevyjen materiaalipaksuudesta 16/19 mm riippuen. Pocketin sisälle mahtuu metrin leveä kaappi. Kaapin ovimallit ja tasomallin voi valita muun keittiön materiaalien mukaan.  

Aamiaiskaapin Pocketin ovet saadaan liu'utettua kaapin sivuille piiloon.

Willa-aamiaiskaappi hyödyntää kauniisti myös ovien pinta-alan.

Yksityiskohta 3

Kaappiin piiloutuvat myös keittiön isommat kodinkoneet, kuten uuni. Kaapin ovet pidetään auki käytön aikana, mutta tyhjillään uuni saadaan piiloon ovien taakse, jolloin keittiön ilme on entistä yhtenäisempi. Aamiaiskaapin oviin on saatavilla sensorit, jotka turvallisuuden huomioiden sammuttavat sähkölaitteesta virran ovien sulkeutuessa.

Yksityiskohta 4

Willa-malliston aamiaiskaapissa on hyödynnetty Willa-ovihyllyjä, joilla saa säilytystilaa myös kaapin oviin. Näin pienemmätkin purkit ovat kauniisti esillä ja kaapin käyttötarkoitus sekä säilytystila on entistä monipuolisempi. 

Vaihtoehto aamiaiskaapille

Walk in -komero, joka on designelementti. Rohkeasti esillä oleva komero sisältää hyllymetreittäin säilytystilaa ja on luonnollinen osa keittiön sisustusta. Avohyllyt ja lasikaappi toimivat kauneimpien tavaroiden näyttämönä.

Millainen aamiaiskaappi on itselle sopivin?

Lopulliseen valintaan vaikuttavat aamiaiskaapin käyttötarkoitus, mitä kaikkea aamiaiskaapin ovien taakse haluaa piilottaa sekä keittiön kokonaisuus ja budjetti. Ammattitaitoiset keittiösuunnittelijamme auttavat mielellään suunnittelemaan jokaisen omiin toiveisiin soveltuvan aamiaiskaapin.

Näyttävä walk in -komero voidaan toteuttaa useissa eri sävyissä, muuhun tyyliin sopivaksi.

Aamiaiskaapin monet muodot

Lukemattomia vaihtoehtoja toteuttaa omannäköinen aamiaiskaappi

Kaapit Tähkä
Vitriini Sammal
Taso Ylämaan graniitti Dekton Entzo, aamiaiskaapin sisällä laminaatti 20 mm, väri 631
OVI MILKA 96VL Sammaleenvihreä
TASOT Ylämaan Graniitti Silestone Royal Reef Suede 20mm kvartsitaso, V-reuna
VEDIN PRN Harjattu messinki nuppivedin