Vinkit vastuulliseen keittiöremonttiin

Suunnitteletko keittiösi remonttia ja haluat tehdä sen mahdollisimman kestävällä tavalla? Ajattele kestävästi keittiötä remontoidessa ja lue vinkkimme, kuinka ottaa vastuullisuus osaksi remontointia. 

Marbodal Utdragbar källsortering - som underlättar för dig att leva ett mer hållbart liv i köket.

Vaihe 1: Kuinka suuri remontin tulisi olla?

Keittiöremontti voi tarkoittaa monia eri asioita. Haluatko vain päivittää olemassa olevan keittiösi vai aloittaa muutoksen tyhjästä? Aloita miettimällä, mitä sinä ja keittiösi tarvitset, jotta se tuntuisi hyvältä - ja että se kestäisi useita vuosia.


Vaihe 2: Valitse Avainlippu-merkin keittiökalusteet

Kun olet päättänyt vaihtaa keittiösi, voit tehdä sen – ympäristötietoisuudesta tinkimättä. Avainlippu-merkitty keittiö kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Samalla tavalla kuin voit tehdä ympäristötietoisen valinnan keittiön kalusteissa, voit valita myös kodinkoneet, valaisimet ja hanat, jotka ovat energia- ja vesitehokkaita ja siten ympäristöystävällisiä.

Vaihe 3: Kierrätä vanha keittiösi

Kun uusi keittiö on tilattu ja toimituspäivä lähestyy, on aika hoitaa vanha keittiö. Yksi vinkki on myydä keittiö jollakin osto- ja myyntisivustolla. Se, mihin olet kyllästynyt, voi olla arvokasta jollekin toiselle. Mikäli uudelleenkäyttö ei onnistu, on parasta kuljettaa vanhat kalusteet kierrätykseen. Ennen kierrätystä on hyvä tarkistaa, mitkä kierrätyssäännöt ovat kunnassasi voimassa.


Vaihe 4: Pidä huolta siitä, mitä sinulla on

Uuden keittiön pitäisi kestää useita vuosia, joten huolehdi siitä kunnolla. Lue keittiön mukana tulevat hoito-ohjeet. Yleisiä vinkkejä ovat ovien ja työpöytien roiskeiden pyyhkiminen välittömästi pois, laatikoiden puhdistaminen tarvittaessa sekä tuulettimen, astianpesukoneen ja uunin puhdistaminen säännöllisesti. Silloin keittiö saa parhaat olosuhteet pysyä kimaltelevan puhtaana monta, monta vuotta.

Osaksi kestävää keittiötä

Haluamme tarjota valikoimassamme tuotteita, jotka kestävät aikaa ja käyttöä vuodesta toiseen. Tässä esimerkkejä kestävistä valinnoista.

Luodaan yhdessä juuri sinulle sopiva keittiö

Autamme sinua suunnittelemaan keittiöstä tilan elämääsi varten.