Anni Ihamäen koko kodin muodonmuutos

Harmoniset kiintokalusteet toivat selkeyttä ja tyyliä Annin kotiin – sisustusvinkit, jotka vievät sydämesi
Keittiömalli
Melamiini vaalea tammi
Kodinhoitohuoneen ovet
Vaaleatammi melamiini ja maalattu sileä Huurre
Kodinhoitohuoneen taso
Laminaatti vaalea terrazzo
Vaatehuoneen ovet
Maalattu peiliovi Hiekka
Vetimet
Kromi CD12

Yhtenäisellä ilmeellä luksuksen tuntua

Televisiojuontaja, ruokakirjailija ja intohimoinen kulinaristi Anni Ihamäki on viettänyt ensimmäiset kuukaudet perheineen uudistetussa kodissaan, joka on herätetty henkiin 1960-luvun alun omakotitalosta. Talo kunnostettiin perusteellisesti ennen muuttoa, mikä loi lapsiystävällisen ja visuaalisesti yhtenäisen tilan.

Keittiöunelmiensa toteutumisen yhteydessä Ihamäki päätti ulottaa saman esteettisen linjan koko taloon suunnittelemalla vastaavat kiintokalusteet ja kaapit kaikkiin tiloihin yhdessä keittiösuunnittelijan kanssa. Tämä päätös on vastannut perheen kasvaviin säilytystarpeisiin.

"Pyrimme välttämään sattumanvaraisia säilytysratkaisuja. Tavoitteenamme oli luoda sekä kaunis että käytännöllinen tila. Kodin yhtenäiset säilytystilat tarjoavat selkeyttä ja luksuksen tuntua, kun sama tyyli virtaa läpi kaikkien huoneiden," Ihamäki jakaa.

Suunniteltu järjestyksen ylläpitoon

Uuden kotinsa myötä Ihamäki sai kauan toivomansa kodinhoitohuoneen, joka on varustettu käytännöllisillä ratkaisuilla. Esimerkiksi pesuaineet voi nostaa piiloon lapsilta suojattuun nousevaan ja laskevaan Nouseva kulma -hyllykköön, optimoiden samalla tilankäytön.

Kodinhoitotila alakerrassa sisältää myös kuivausrummun ja mankelin, joiden avulla Ihamäki saa vaatteet ja lakanat nopeasti käyttövalmiiksi. Yläkerran vaatehuone tarjoaa runsaasti tilaa ja sisältää erillisen silityspisteen, joka on miehensä Ilkan erityinen suosikki.

"En kaivannut metallista kuivaustelinettä tai muita sotkuisia ratkaisuja. Kaikki pysyy siististi piilossa, mikä tekee arjesta huomattavasti miellyttävämpää," hän toteaa.

Kauniit ja käytännölliset säilytystilat

Ihamäki sai amerikkalaisista TV-sarjoista inspiraatiota makuuhuoneiden kalustamiseen ja sisustamiseen. Lastenhuoneet saivat ikkunoiden alle penkit ja käytännöllisiä säilytystiloja, kun taas aikuisten makuuhuoneessa on sängyn ympärille rakennettu kirjahylly, jossa on latauspisteet puhelimille.

Projektin suunnitteluvaihe perustui Ihamäen Pinterest-kokoelmiin, ja Novartin suunnittelija auttoi visioiden toteuttamisessa. Kaikki kalusteet asennettiin ammattilaisten toimesta, mikä helpotti projektin sujuvuutta ja aikataulussa pysymistä. 

"Olen kiitollinen, että meidän ei tarvinnut itse huolehtia asennuksista. On mahtavaa, kun ammattilaiset hoitavat työn ja itse saa nauttia valmiista kodista," Ihamäki summaa.

Luojan kiitos, ettei tarvinnut itse koota mitään ja etsiskellä kaiken maailman pienten lasten pyöriessä jaloissa. On aivan ihanaa, kun joku toteuttaa kaiken ja itse voi vain ihastella lopputulosta.
Anni Ihamäki

Makuuhuone

Makuuhuoneen lattiasta kattoon ulottuviin kaappeihin mahtuvat näppärästi kaikki tekstiilit lakanoista juhlavaatteisiin.
- ovet maalattu peiliovi hiekka 497
- vedin CD12 
- runkoväri vaalea tammi melamiini

Vaatehuone

Yläkerran vaatehuoneessa on runsaasti tilaa molempien aikuisten vaatteille sekä Ihamäen puolison, Ilkan, iloksi silityspiste. Toiveena oli saada kaikki ovien taakse piiloon.

Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen saatiin valoisuutta ja kotoisuutta jatkamalla samaa värimaailmaa myös kosteisiin tiloihin.

Keittiön lisätiedotAsukkaat

Juontaja ja ruokakirjailija Anni Ihamäki perheineen