Kodinhoitohuoneen kaapistoilla järjestystä arkeen

Hyvin suunniteltu kodinhoitohuone helpottaa arkea, kun tavaroiden säilytys on mietitty toimivaksi ja toiminnallisuudet vaivattomiksi käyttää. Miten suunnitella kodinhoitohuone, jossa tavarat on sijoitettu älykkäästi, tila on täysin hyödynnetty ja näyttää vieläpä tyylikkäältä?

Luo yhtenäinen kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone ei ole enää vain vaatehuoltoon käytettävä tila, joka suljetaan visusti oven taakse katseilta piiloon. Myös kodinhoitohuone mahdollistaa tyylikkäiden materiaalien valitsemisen, jotka ovat yhtenäiset kodin muiden kalusteiden ja värimaailman kanssa. Tilan suunnittelussa otetaan aiempaa tarkemmin huomioon kestävät materiaalit, jotka palvelevat pitkään ja sopivat kodin muuhun tunnelmaan.

Jos kodinhoitohuone on sijoitettu sisäänkäynnin yhteyteen saattaa vesipisteen käyttö olla päivittäistä. Lemmikin tassut tai vaihtelevissa keleissä ulkoilevan vaatteet on helppo huuhdella heti sisään tultaessa, mikä on hyvä huomioida esimerkiksi lavuaarin kokoa valitessa. 

Moderni kodinhoitohuone

Moderni kodinhoitohuone voi helposti olla sekä toimiva, että hyvännäköinen. Moderniin tyyliin toiminnot, kuten esimerkiksi pesukone halutaan piilottaa saranallisten ovien tai liukuovien taakse. Muiden kodin pienlaitteiden pistokepaikat voidaan myös piilottaa ja pisteenä iin päälle kulmaan voidaan asentaa Nouseva kulma, joka kätkee sisäänsä esimerkiksi pesuaineet. 

Kaikista moderneimmissa versioissa kaikki toiminnallisuudet on piilotettu ovien taakse ja halutessaan seinän voi modernisoida erillisillä välitilan materiaaleilla.

OVI Thea 439 valkoinen supermattalaminaatti
TASO A631/F631 20 mm abs-reunainen taso, väri vaalea trerazzo

Sijoittelulla ergonomia huomioon

Myös kodinhoitohuoneessa kannattaa ottaa ergonomia huomioon esimerkiksi kodinkoneiden tai silittämisen paikkaa mietittäessä. Jos tila antaa myöden, laskutilan määrään kannattaa panostaa ja samalla mahdollistaa tila vaatteiden viikkaamiselle. 

Laminaatti on erinomainen tasovalinta myös kosteampaan tilaan, sillä laminaattipinta kestää erinomaisesti kosteutta, lämpöä ja normaalia arkikulutusta. Laajasta väri- ja kuosivalikoimasta löytyy luonnonmateriaaleja jäljitteleviä malleja, joista on helppo valita sopiva kodin muuhun kokonaisuuteen. 

Tutustu tasovalikoimaan

Koko tila käyttöön

Mitä pienempi tila on, sitä kannattavampaa on hyödyntää kaikki liikenevät neliöt, myös pystysuunnassa. Kodinhoitohuonetta suunnitellessa on hyvä miettiä mitä kaikkea se tulee pitää sisällään: tuleeko siivoustavaroiden mahtua kaappeihin tai entäpä harrastusvälineiden?

Erilaisille tavaroille voi valita erikokoisia laatikostoja tai hyllyjä. Esimerkiksi pyykeille mainio valinta on kipattava laatikko, johon syö sisäänsä runsaasti vaatteita. 

 

kodinhoitohuoneen kokonaisuus muodostuu skandinaaviseen tyyliin ihastuttavasta valkoisesta sävystä Huurre.

Kaikki kotiin

Kodinhoitohuone, eteinen, makuuhuone, keittiö.. valitse valikoimastamme koko kotiin yhtenäiset materiaalit. Inspiroidu yksityiskohdista ja valitse mieleiset värit.

Aloita suunnittelu

OVI Thea 439 valkoinen supermattalaminaatti
TASO A631/F631 20 mm abs-reunainen taso, väri vaalea trerazzo
kodinhoitohuoneen ovimalleina toimii melamiini värissä Hiekka ja tasoksi valikoitui helppohoitoinen ja kestävä laminaatti sävyssä antiikkitammi. Laminaattitaso: 642 Musta marmori, satiini
Ovimalli: 439 valkoinen supermattalaminaatti
Viimeistelylevyt: valkoinen supermattalaminaatti
Vetimet: NW18 valkoinen lippavedit
Allas: Franke Sirius SID 610-40, musta komposiittiallas