Moodboard køkken finer riflet front

Keittiön välitilan materiaalit

Välitilan valinta viimeistelee keittiön tyylin ja tunnelman, joten välitila on kuin viimeinen silaus.

Parhaiden makujen suojana

Keittiön välitilalla tarkoitetaan pöytäkaappien ja seinäkaappien, eli käytännössä keittiön ala- ja yläkaappien väliin jäävää tilaa. Välitilan tarkoitus on esimerkiksi suojata seinää roiskeilta varsinkin lieden ja vesipisteen läheisyydessä. Välitilan ratkaisut ovat monipuolistuneet vuosien varrella ja nykyisin välitilaan on valittavissa useampia vaihtoehtoja. Esimerkiksi alumiinipintaisten välitilalevyjen valikoima on laaja: valittavana on vaikkapa mattavalkoisesta vaaleaan marmoriin tai mattamustaan. Välitila onkin yksi hyvä keino tuoda keittiöön ilmettä tai väriä!

Keittiön välitilamateriaaliksi perinteisten laattojen rinnalle löytyy lukuisia vaihtoehtoja: esimerkiksi erilaisia levyjä ja lasia. Mallistossamme on upea LUNA eli valaistu välitilaelementti, jonka taustalle voit valita suosikkisi useista kuvavaihtoehdoista tai omasta kuvakokoelmastasi.

Välitilan materiaalien puhtaanapito on helppoa: laatasta ja lasista saat pyyhittyä roiskeet ja rasvatahrat puhdistusaineilla.

Laatat

Laatat ovat suosittu välitilan materiaali ja niissä onkin todella paljon vaihtoehtoja. Laattojen väreillä saa keittiön ilmettä muutettua radikaalistikin, jos pinnat ovat sävyiltään esimerkiksi hyvin vaaleita.

Välitilalaatat voivat olla kiiltäviä, luonnonkivimäisiä tai kauniita kokonaisuuksia esimerkiksi mosaiikkilaatoista tai hiukan isommista laatoista tehtynä. Laatat on helppo pitää puhtaana perussiivouksella.

Lopputulokseen välitilalaatoituksessa vaikuttaa myös sauma-aineen väri, millainen pinta tai reuna laatalla on sekä millä tavalla laatta ladotaan.

Välitilalaminaatit

Välitilalaminaatti tuo käytännöllistä ja tyylikästä ilmettä keittiöön. Laminaatti on vaivaton asentaa ja helppo pitää puhtaana ja on saatavissa kaikissa laminaattityötasojen väreissä. Välitilalaminaatit eivät ainoastaan suojaa seinääsi kosteudelta, roiskeilta ja rasvalta, vaan lisäävät myös tilaan ilmettä. 

Katso valikoima

Marbodal Signatur Ekbacken - kök i ekfaner brunbetsad kulör

Alumiinipintainen välitilalevy

Alumiinipintainen välitilalevy on tyylikäs ja hygieeninen valinta keittiöön. Pinta on helppo putsata ja vedenkestävyytensä ansiosta se on erinomainen valinta keittiöön. 

Alumiinipintaisen välitilalevyn valikoimamme

W kiiltävä valkoinen

B kiiltävä musta

R harjattu RST

H tumma harjattu RST

V matta valkoinen

V matta valkoinen

L ruskea marmori

M vaalea marmori

B mattamusta

H harmaa metalli

C RAL 7030

L RAL 7044

D RAL 7042

F RAL 7038

E RAL 7022

T RAL 7012

Keittiön välitilan valaistus

Valoa sinne, missä sitä tarvitaan! Valaise keittiön välitilan työtasot ja työskentelytilat hyvin. Asenna runsaasti valoa sinne, missä teet tarkkaa työtä.

Valkoiset pinnat heijastavat valoa noin 80 % ja puolestaan tummat pinnat hajottavat valon, jolloin heijastus on vain noin 20 %. Keittiön välitilaan löytyy mallistostamme useita erilaisia LED-valoja.

Keittiösuunnittelijan vinkit välitilaan

”Välitilan valinta viimeistelee keittiön tyylin ja tunnelman, siksi välitilalla on väliä. Vaihtoehtoja löytyy useita. Erilaiset levymateraalit, kuten alumiinilevy-, kvartsi-, teräslevy tai lasi ovat saumattomia ja helppohoitoisia valintoja. Yhtenä vaihtoehtona on pöytätasomateriaalin nosto välitilaan, joka on toteutettavissa kivi-, kvartsi- ja rst-tasoilla. Käytettäessä välitilassa lasia, voidaan lasin alle laittaa tapetti. Perinteisin valinta välitilaan on laatta, johon laatta- ja ladontavaihtoehtoja löytyy varmasti jokaiseen tyyliin ja tunnelmaan. Lisäksi välitila voidaan käsitellä eri pinnoitteella, kuten mikrosementillä tai pesunkestävällä maalilla.”

Novart Hämeenlinna, Anu Leinonen

Lindö Sand - bänkstående vitrin från Marbodal

Luodaan yhdessä juuri sinulle sopiva keittiö

Autamme sinua suunnittelemaan keittiöstä tilan elämääsi varten.

Kaikki yksityiskohdat keittiöösi