Anni Ihamäen yksinkertaisen tyylikäs keittiö

Vaikuttaja Anni Ihamäki toivoi uudelta kodiltaan yksinkertaisuutta ja toimivuutta, ja joka ei poistu muodista.
Keittiömalli
Melamiini- ja laminaatti
Väri
Hiekka
Väri
Vaalea tammi melamiini
Työtaso
Kvartsitaso Coral Clay suede

Toiminnallisuus ja helppohoitoisuus keskiössä

Radiojuontajana, some-vaikuttajana ja ruokakirjailijana tunnettu Anni Ihamäki valitsi perheelleen ihastuttavan kodin pääkaupunkiseudulta. 60-luvulla valmistunut omakotitalo oli ostettaessa alkuperäisessä kunnossaan, joten vaati täydellistä päivittämistä nykyaikaan. Kodin kalusteilta toivottiin pitkäikäisyyttä ja ajattomuutta, niin keittiössä kuin kodin muissa tiloissa. 

Ammattinsa puolesta Anni on ehtinyt laittaa ruokaa monenlaisissa ja -tyylisissä keittiöissä, joten hänellä oli tarkka visio keittiöön vaadittavista toiminnallisuuksista. Toimivuus uudessa kodissa otettiin huomioon jo ensimmäisistä suuntaviivoista alkaen.

Materiaalit talon henkeen ja aikaa kestäväksi 

Konseptisuunnittelijamme Ninan avulla uuteen keittiöön valikoitui trendikäs, mutta ajaton Hiekka ja lämminsävyinen vaalea tammimelamiini. Näiden pariksi valikoitui sirot, kromiset lankavetimet ja työtasoiksi Ylämaan Graniitin valikoiman helppohoitoinen kvartsitaso Coral Clay suede. Materiaalivalinnoissa painotettiin talon ajan hengen mukailemista ja ajassa kestävyyttä. Kokonaisuus huomioitiin valitsemalla myös kaappien sisäosiksi samaa tammimateriaalia.

Annin mielestä parasta keittiössä on tilava saareke, jonka alle on piilotettu pakastin. Saarekkeeseen ei haluttu asentaa muita toimintoja, vaan varata se koko perheen yhteisiin aamu- ja iltapalahetkiin.

Pienet yksityiskohdat tekevät kokonaisuuden

Toiminnallisuuksien lisäksi oli tärkeää saada mahdollisimman paljon laskutilaa ja oma paikka jokaiselle kattilalle ja jauhopussille, monia kierrätysastioita unohtamatta. Tilaa on hyödynnetty huoneissa jopa lattiasta kattoon ja keittiön sokkelitila otettiin käyttöön sokkelilaatikolla, johon on piilotettu esimerkiksi leikkuulaudat ja taitettava jakkara. 

Keittiöstä löytyy erillinen ruokakomero, joka kätkee sisäänsä vesipisteen, kahvinkeittimen ja säilytystilaa harvemmin käytettäville asioille. Kodinkoneiden vierestä löytyvässä korkeassa komerossa kuiva-aineet ovat näppärästi käden ulottuvilla, kun tavarat saa sekä oveen, että komeron sisälle. Hyllyjen laidat estävät purnukoita tippumasta, joten se sopii myös pienemmän väen keittiöön.

Annin puoliso Ilkka on innokas silittämään ja se haluttiin tehdä mahdollisimman helpoksi kiireiselle perheenisälle. Makuuhuoneen kattoon asti ylettyvät kaapit kätkevät sisäänsä ulos vedettävän silityslaudan, jolloin jatkuvaa telineen kasaamista ei tarvita.

Leipälaatikko

Etenkin Annin puoliso Ilkka rakastaa leipää ja sille kaivattiin omaa paikkaa. Keittiöstä löytyy ilmatiivis laatikko, jossa leipä ja vihannekset säilyvät pitkään hyvinä ja tuoreina.

Lasiovet

Yläkaappeihin kaivattiin avaruutta, mutta pölyä ja rasvaa keräävien avohyllyjen sijaan lasiovet tuntuivat kotoisalta vaihtoehdolta.
Keittiöstä on muotoutunut kodin sydän – siinä me istumme saarekkeen ympärillä koko perhe. On kyllä kotoisa fiilis!
Anni Ihamäki

Keittiön lisätiedotKeittiön muoto

L-muotoinen saarekkeella

Ovimallit

Vaalea tammi melamiini
Maalattu sileä ovi Hiekka