Harlinien syötävän herkullinen keittiö

Renny ja Johanna Harlin valitsivat saaren 1800-luvun hirsitalon keittiöksi herkullisen kokonaisuuden, joka ei häviä historialleen.
Keittiömalli
Maalatut kehykselliset
Työtaso
Massiivipuu

Hirsitalon kunnostus kunnioituksella

Elokuvaohjaaja Renny Harlinin ja hänen puolisonsa Johannan vapaa-ajan asunnon odotettu keittiö kutsuu viihtymään. Perheen arkea värittävät tytär Coco ja koira Myy. Perhe rakastaa laittaa ruokaa ja kokkailu on samalla yhteinen sosiaalinen tapahtuma, johon perheen pienimmätkin voivat osallistua. Vapaa-ajan asunto on komea 1800-luvalla rakennettu hirsitalo saaressa, jossa Rennyn suku on viettänyt aikaa jo vuosikymmenien ajan. Hiljattain valmistuneen remontin yhteydessä saneerataan rakennus kauttaaltaan vanhaa kunnioittaen. Sähköä tai juoksevaa vettä ei talossa aikaisemmin ollut, joten sitä modernisoitiin asentamalla aurinkopaneelit ja vedenpuhdistamo. 

Ajaton ja tyylikäs, mutta kotoisa

Asunnon vanha keittiö oli peräisin 70-luvulta. Keittiöremontti haluttiin toteuttaa sähköä säästäen, joten kodinkoneiksi valikoitui kaasu-uunin ja lieden yhdistelmä ja ilman astianpesukonetta. Harlinit halusivat suunnittelussa huomioida keittiön painoarvon ja että se on koko paikan sydän. Heille oli tärkeää, että huone, jossa vietetään suurin osa ajasta sisällä ollessa, on kaunis ja toimiva.

Materiaaleja valitessa haluttiin käyttää raikasta, mutta kotoisaa värimaailmaa, joka on myös ajaton ja tyylikäs. Keittiö on kooltaan tilava, joten se mahdollistaa isommankin ryhmän yhdessä olon ja talon antimista nauttimisen.

Yksityiskohdilla persoonallisuutta

Suosikkipaikaksi talossa on muodostunut uusi kaunis ja kotimainen keittiö, johon perhe on ollut todella tyytyväinen. Haasteellisempi sijainti saaressa ei rakentamisen tai esimerkiksi tarkistusmitoilla käymisen osalta asettanut haasteita. Saariston merimaiseman sopii erinomaisesti valittu kaunis kehysovi, jonka erityinen sävy NCS S 1020-R90B on valittu NCS-värikartasta suunnittelijan Sannan suosituksien mukaisesti. Kauniit tammitasot, posliiniallas sekä messinkinen hana viimeistelevät lopputuloksen. 

Uudessa keittiössä ihastuttaa kokonaisuus, joka sopii täydellisesti vanhan talon tunnelmaan ja ikkunoista avautuvaan merimaisemaan. Suunnitteluvaiheessa ehdotetuilla ikkunapenkeillä on kiva istuskella ja ihailla avartuvaa maisemaa; merta, ohi meneviä veneitä ja lintuja. 

Keittiöstä saaren rakkain paikka

Lopputulos on parempi, mitä pariskunta uskalsi toivoa.
- Osaamme sanoa jo nyt, että olemme luoneet unelmatalomme, Johanna kiittelee.

Myös Vantaan myymälän suunnittelijan Sanna Siik-Keskisarjan kanssa työskentely sai paljon kiitosta, vaikka kaikki suunnittelu, materiaalivalinnat ja muu työ tehtiinkin suurimmaksi osaksi etänä. Keittiösuunnittelijan avulla Renny ja Johanna kokivat saaneensa paljon uusia ideoita remontin toteutukseen.

- Olimme kaikki innoissamme projektista, inspiroimme kaikki toisiamme ja meistä tuli tiivis tiimi. Sannan ammattitaidon avulla prosessi ja lopputulos ylitti odotuksemme.

Uusi keittiömme on niin herkullinen kokonaisuus, että sen voisi syödä!

Keittiön lisätiedotKeittiön muoto

L-keittiö saarekkeella

Suunnittelija

Sanna Siik-Keskisarja, Vantaan myymälä