Kertun keittiö on kaikille aisteille

Kertun keittiössä kauneus ja toimivuus kulkevat käsi kädessä, lämpö ja kotoisuus edellä.
Keittiömalli
Nordic Nature
Puu/Väri
Pysty tammiviilu
Työtaso
Ylämaan Graniitin Caesarstone -kvartsitaso

Yhteiset ruokahetket keskiössä

Sisustus- ja elämäntyylibloggaaja Kerttu Pylvänäinen toteutti asunnossaan mittavan keittiöremontin, jossa vanha valkoinen keittiö sai väistyä uuden tieltä. Pylvänäisen perheessä eletään aktiivista ja urheilullista lapsiperheen arkea, jota rytmittää koulu, työt ja harrastukset. Perheeseen kuuluu 8- ja 14-vuotiaat lapset, joilla on yhteensä 8 vakioharrastuskertaa viikossa, minkä päälle tulevat vielä kisat, turnaukset, pelit ja leirit.

- Puolisoni tekee vuorotyötä, jonka rytmi tuo oman vivahteensa arkeen. Meillä on koira, jonka kanssa tehdään joka päivä ainakin se yksi pidempi lenkki. Itse olen napannut aikaa omalle urheilulle aamuisin ja käyn 2-3 kertaa viikossa crossfitissa. Vaikka tämä kuulostaa hengästyttävältä, arki on mukavaa ja meillä jää aikaa myös perheelle. Yhteiset ruokahetket ovat todella tärkeitä ja ne rauhoitetaan kuulumisille ja läsnäololle. Ruokaa usein tehdään paljon kerralla, jotta sitä voi arjen menoissa lämmittää helposti.

Kokonaisuus osaksi arjen juhlaa

Kertun perheen aikaisempi keittiö oli kokonaan valkoinen ja toiminnallisesti hieman ahdas. Vaikka ikää sillä oli vasta reilu vuosikymmen, oli siitä huolimatta siinä paljon pientä korjattavaa ja osa kaapeista ei auennut kunnolla.

- Ehdimme asua kodissamme puolisen vuotta ennen remonttia ja se opetti meille, mitä kaipaamme keittiöltä.

Perheelle keittiö ei ole vain pelkät kalusteet, vaan kokonaisuus joka muodostuu valaistuksesta, arjen toiminnoista, tasosta, hanasta ja laadukkaista kodinkoneista.

- Kaiken pitää toimia yhteen ja palvella kodin arkea ja juhlaa.

Päämääränä mutkatonta toteutusta

Pylvänäisten keittiöremontin suunnittelijana toimi Novart Jyväskylän myymälän keittiösuunnittelija Annika Auvinen.

- Annika oli järjen ja käytännöllisyyden ääni koko prosessin ajan. Hänen tarkka tyylinsä sopi minulle hyvin, sillä tarvitsin jonkun, joka huolehtii siitä, että myös yksityiskohdat toimivat. Omat suuret visiot ja Annikan tarkat huomiot muodostivat hyvän kokonaisuuden.

Kerttu on kiitollinen hyvästä vuoropuhelusta suunnittelijan kanssa koko prosessin ajan. Keittiö on iso investointi ja Kerttu koki tärkeäksi, ettei koe painostettua oloa päätösten äärellä. Samaan aikaan suunnittelija piti huolta aikataulusta ja hänen piirtämät kuvat auttoivat hahmottamaan valintoja.
- Olen kiitollinen siitä, että Annika antoi meille aikaa myös kypsytellä toiveita ja tarpeita.

Lisäksi Kerttu arvostaa suunnittelussa syntynyttä turvallisuuden tunnetta siitä, että suunnittelu, aikataulu ja budjetti oli koko ajan hallinnassa. 

Huonekorkeus hyötykäyttöön

Nyt kodissa keittiö ja olohuone muodostavat yhtenäisen tilan, joten suunnittelussa lähdettiin rakentamaan toimivaa ja kaunista kokonaisuutta. Tavoitteena oli selkeä ja rauhallinen lopputulos. Koska hyväkuntoista laattalattiaa ei haluttu lähteä vaihtamaan, pysyi vesipiste entisellä paikallaan ja käynti kodinhoitohuoneeseen tapahtuu edelleen keittiön kautta. Nämä asettivat reunaehtoja suunnittelulle.

- Kauneus ja toimivuus kulkevat käsi kädessä. Otimme koko huonekorkeuden käyttöön ja yläkaapit ovatkin korkealla, mutta tämä oli harkittu päätös ja mahdollisti sen, että niemekkeen puolelle ei sijoitettu yläkaappeja lainkaan.

Koska edellisen keittiön elinkaari jäi vastuullisuuden näkökulmasta liian lyhyeksi, haluttiin nyt panostaa aidosti aikaa ja käyttöä kestäviin materiaaleihin ja tyyliin. Tumma tammi on jylhä materiaali, joka samaan aikaa tuo lämpöä ja kotoisuutta ja puu saa patinoitua ajan kuluessa. 

Yksityiskohdat kuin pieniä koruja

Lopputulos on moderni ja kodikas keittiö, joka kestää aikaa ja käyttöä. Siitä löytyy ripaus trendejä, mutta ennen kaikkea ajattomia valintoja, jotka näyttävät hyvältä vuosikymmenienkin päästä. Tasomateriaalina on kaunis Ylämaan Graniitin Caesarstone -kvartsitaso, joka on laadukas sekä kestää käyttöä. Stalan syvä Ultra-50 allas helpottaa arkea ja on integroitu kauniisti tasoon. Damixan Silhouet-hanassa on minimalistinen muotoilu, kuin pieni koru keittiössä. 

- Vaikka ulkokuori ihastuttaa, eniten rakastan arjen toimivuutta. Vaikka aamiaiskaappia ei tullutkaan, on kaikelle oma paikkansa. Sokkelissa oleva jakkara on yksi suosikkiyksityiskohta, hauskaa että se on aina käden ulottuvilla, mutta piilossa. Aito puu myös tuntuu ihanalta eli voi sanoa, että keittiö on nyt kaikille aisteille.

Meillä oli koko remonttiporukka Novartin kautta ja olimme todella tyytyväisiä työn jälkeen!
Kerttu Pylvänäinen

Saareke

Olohuoneen puolelle rajoittuvasta niemekkeestä haluttiin toimiva ja kaunis sisustuselementti.

Yläkaapittomuus

Toiselle seinustalle ei haluttu yläkaappeja, joten koko huonekorkeus otettiin käyttöön.

Laadukkaat kodinkoneet

Astianpesukoneen ylösnostettava kori tuo kaivattua ergonomiaa ja integroitu liesituuletin mahdollistaa avaramman tilan.

Keittiön lisätiedotAsukkaat

Modernisti kodikas -bloggari Kerttu Pylvänäinen perheineen

Suunnittelija

Annika Auvinen, Jyväskylän myymälä

Keittiön muoto

L- ja I-keittiö