Tunnelmallinen merensininen keittiö vaaleiden pintojen keskelle

Asiakkaamme keittiö koki remontissa täydellisen muodonmuutoksen. Toimiva, linjakas ja persoonallinen keittiö sai ajattoman ja pehmeän merensinisen sävyn.
Keittiömalli
Maalatut sileät ovet
Väri
Meri
Työtaso
Calacatta Gold

Vuonna 2002 rakennettu omakotitalo Euran keskustan tuntumassa on täynnä iloista vilskettä. Talon asukkaat nauttivat silminnähden uudesta avarasta kodistaan.

Viime vuoden lopulla taloon muuttanut perhe ei epäröinyt ryhtyä uuteen urakkaan.
– Ihastuimme taloon ja ostopäätös tehtiin nopeasti, vaikka edellisen asuntomme remontti oli valmistunut vasta hetki sitten.

Hyvästi U-keittiö

Heti alussa oli selvää, että talon epäkäytännöllinen keittiö kaipasi uusimista. Vanha U-mallinen keittiö kulmaliesineen sai lähtöpassit ja vuolukivitakkakin purettiin pois uuden keittiön tieltä.

– Vanhan keittiön kulmalieden takana ollut seinäke osoittautui betoniseksi, joten sen purkaminen vei luultua enemmän aikaa ja vaivaa. Kulmalieden poisto vaikutti kuitenkin merkittävästi keittiön ulkonäköön ja kevensi ilmettä huomattavasti.

Rakkautta kuin vahingossa

Toiveissa oli persoonallinen, mutta kuitenkin ajaton keittiö, joka mukautuisi lapsiperheen arkeen. Täydellinen keittiö tuli vastaan Turun Keittiömaailmassa, jonne pariskunta piipahti ohimennen tutustumiskäynnille.

– Emme olleet koskaan ajatelleet hankkivamme tummansinistä keittiötä, mutta sillä sävyllä toteutettu mallikeittiö sykähdytti heti ensi näkemältä. Ja niinhän siinä kävi, että päädyimme hankkimaan tummansinisen keittiön – muualle ei edes tarvinnut mennä katsomaan.

Vaikuttava keittiö on yhdistelmä klassisia yksityiskohtia ja modernin selkeitä linjoja. Keittiön oviksi valittiin mustansininen maalattu sileä ovi ja tasoksi näyttävä Silestonen Calacatta Gold -kvartsitaso. Tunnelmaa tuovat messinkiset nuppivetimet ja saman sävyinen hana. Kokonaisuuden viimeistelee ajaton valkoinen seinälaatta, joka saa vierelleen pehmeyttä Tikkurilan Piazza-sävyllä maalatusta seinästä.

– Talossamme on paljon isoja valkoisia pintoja, joten vaalea keittiö olisi ollut täällä liian hailakka. Musta keittiö puolestaan tuntui liian kovalta vaihtoehdolta. Tummansininen sävy on täydellinen valinta. Se on mielenkiintoinen, mutta selvästi mustaa pehmeämpi sävy.

Arjen ja kierrätyksen helppoutta

Persoonallisen ulkonäön lisäksi keittiöltä toivottiin myös arjen toimivuutta: paljon kaappi- ja tasotilaa, helppohoitoisia materiaaleja ja fiksusti sijoitettuja kodinkoneita.

Tasojen alapuolelle toivottiin helppokäyttöisiä vetolaatikostoja. Niiden kaunis, kaksijakoinen linja jatkuu myös integroidun astianpesukoneen kohdalla.

Arkea helpottaa myös alta päin asennettu komposiittiallas. Sen viereen toteutettiin myös haaveissa ollut helppokäyttöinen ja riittävän suuri kierrätyspiste.

– Keittiösuunnittelijamme oli suureksi avuksi projektissamme. Hän otti meidät vastaan alusta alkaen lämpimästi ja antoi uusia ideoita mahdollisimman toimivan kokonaisuuden saavuttamiseksi.

Rohkeat valinnat kannattivat

Keittiö remontoitiin pitkälti omin voimin. Purkutyöt ja uuden keittiön asennus hoidettiin itse. Se sujui nopeasti ja helposti valmiiksi kootuista rungoista.

Lopputulos viimeisteltiin huolella. Runkojen asennuksen jälkeen tasot tarkistusmitattiin ja tasotoimittaja asensi ne valmiin kokonaisuuden kruunuksi.

– Olemme uuteen keittiöömme erittäin tyytyväisiä. Tummansininen sävy ihastuttaa edelleenkin ja tuntuu tismalleen oikealta valinnalta taloomme.
– Myös arvokkaaseen kvartsitasoon kannatti ehdottomasti satsata. Kvartsi on käytössä ihanan helppo ja kestävä ja luo ylellisen ilmeen koko keittiöön.

Lisää kuvia tästä upeasta keittiöstä löytyy Meilläkotona.fin artikkelista.

Kauniit yksityiskohdat

Messinkiset yksityiskohdat sointuvat kauniisti tummansinisiin kaapistoihin.

Keveyttä tasolla

Vaalea kvartsitaso jatkuu saarekkeessa lattiaan asti luoden pehmeyttä tummaan värimaailmaan.

Yhtenäinen ilme

Integroitu astianpesukone piilotettiin samalla kaksiosaisella etulevyllä kuin laatikostot, jotta sen paikka ei erotu muista ovista.

Keittiön lisätiedotKeittiön muoto

L-muotoinen saarekkeella