Loviisan Asuntomessut 2023

Asuntomessujen keittiöissä korostuu tänä vuonna luonto ja ympäristö.

Trendit esillä kohteissa

Asuntomessut tarjoavat tänäkin vuonna kiinnostavan katsauksen sisustuksen ja asumisen trendeihin. Messukotien keittiöissä näkyvät tämän hetken kuumimmat keittiö- ja kiintokalustetrendit, joissa suositaan vastuullisesti aikaa kestäviä valintoja, luonnonmateriaaleja ja luontoon sopivaa sävymaailmaa sekä käytännöllisyyttä. Tämän vuoden Asuntomessut järjestetään Loviisassa 7.7.–6.8.

Luonnon vaikutus korostuu valinnoissa

Konseptipäällikkömme Nina Eskelinen nostaa esiin messukohteiden keittiöistä tämän vuoden trendit, jonka yhteinen nimittäjä on skandinaavinen luonto ja luonnonläheisyys.
”Luonnon vahva vaikutus näkyy materiaalivalinnoissa. Keittiöissä on paljon puuta ja puun erilaisia sävyjä, myös tummia puun sävyjä. Myös väreissä nähdään luonnonsävyjä: beigeä, vihreää ja suomalaiseen kiviseen ja kallioiseen metsämaisemaan hyvin sopivaa mustaa”, Eskelinen luettelee.

Ympäristö näkyy materiaalien ja sävyjen lisäksi myös toiminnallisuudessa: yksi suomalaisten keittiöiden pulmakohtia on kierrätystilan puute.
”Esimerkiksi suunnittelemassamme kohteessa 15 eli Queens Stone -talossa on panostettu kierrätykseen ja vastuullisuuteen, sillä roska- ja kierrätysastiat löytyvät sekä saarekkeen altaan alta että seinustalla sijaitsevan altaan alta. Messuilla on myös ratkaisuja, joissa kierrätyspiste on sijoitettu keittiön sijaan muualle, jotta sille on saatu riittävästi tilaa”, Eskelinen toteaa.

Design syntyy kauneudesta, käytännöllisyydestä ja yksityiskohdista

Skandinaaviseen tyyliin ja ajatteluun sopii hyvin myös käytännöllisyys, joka on otettu kohteissa huomioon.
”Huonekorkeutta käytetään hyödyksi kunnolla ja esimerkiksi keittiökaapistot ja säilytystila ulotetaan korkealle. Suomalaisten unelmakeittiössä on kunnolla säilytystilaa. Asuntomessuilla on mahdollista nähdä esimerkkejä keittiöistä, joissa säilytystilasta ei ole säästelty”, Eskelinen kertoo.

Keittiössä otetaan kauniin kokonaisuuden lisäksi huomioon myös pienet yksityiskohdat, jotka luovat keittiöihin persoonallisuutta ja tunnelmaa.
”Queens Stonessa on leikitty tasojen vahvuuden kanssa. Saarekkeessa kivitaso on todella jykevä, 10 senttimetriä paksu, kun sivutasot ovat selvästi ohuempia. Tällainen ratkaisu tekee keittiöstä mielenkiintoisen. Tunnelmanluomisessa myös valaistus on tärkeässä roolissa, varsinkin täällä Suomessa, kun iso osa vuodesta on hämärää tai pimeää”, hän luonnehtii.

Mukana monissa kohteissa

Meillä Novartilla on tänä vuonna Asuntomessuilla viisi kohdetta. Tervetuloa tutustumaan ratkaisuihimme keittiöissä ja muissa kodin tiloissa. Esimerkiksi Queens Stone -kohteessa (kohde numero 15) on keittiön lisäksi myös kaikki kiintokalusteet meiltä Novartilta.

Kalusteemme löydät seuraavista messukohteista:
• Kuningattarenhelmi – kohde 19
• Villa Kungen – kohde 25
• Linnatuuli – kohde 23
• Cabin Havsstrand - kohde 12
• Queens Stone - kohde 15

Tutustu Asuntomessuihin ja osta lippusi tapahtumaan, nähdään messuilla!

Messusivusto