Loviisan Asuntomessut 2023

Loviisan Asuntomessujen vuoden 2023 keittiöissä korostuu luonto ja ympäristö.

Trendit esillä kohteissa

Asuntomessut tarjoavat tänäkin vuonna kiinnostavan katsauksen sisustuksen ja asumisen trendeihin. Messukotien keittiöissä näkyvät tämän hetken kuumimmat keittiö- ja kiintokalustetrendit, joissa suositaan vastuullisesti aikaa kestäviä valintoja, luonnonmateriaaleja ja luontoon sopivaa sävymaailmaa sekä käytännöllisyyttä. Asuntomessuja vietettiin kesäisessä Loviisassa 7.7.–6.8.2023.


Mukana monissa kohteissa

Meillä Novartilla on Loviisan Asuntomessuilla viisi kohdetta. Tervetuloa tutustumaan suunnittelemiimme toteutuksiin keittiöissä ja muissa kodin tiloissa. 

Kalusteemme löydät seuraavista messukohteista:
• Cabin Havsstrand - kohde 12
• Queens Stone - kohde 15
• Kuningattarenhelmi – kohde 19
• Linnatuuli – kohde 23
• Villa Kungen – kohde 25

Kohde 12 Cabin Havsstrand

Cabin Havsstrand on moderni yksikerroksinen muoviton ekopuutalo, jonka seinämateriaalina on käytetty runsaasti lasia maisemanäyn optimoimiseksi. Kohteen sisustuksessa ajattomuus ja eleganttius kohtaavat 50-60-luvun designina. Kiintokalusteiden suunnittelijana on toiminut Marianne Laaksonen Kouvolan myymälästämme. 

Keittiön materiaaleiksi valikoitui maalattu ovi värissä Sammal ja kylmälaitteiden vetimiksi teräksen väriset SK44, muuten tila on vedikkeetön. Tasoina ja taustalevynä on kaunis Caesarstone Sand.

Kylpyhuoneen ja wc-tilojen ovimallina on melamiini värissä Hiekka ja tasona Silestone Coral Clay suede.

Makuuhuoneissa jatkuu sama eloisa värimaailma, sillä sieltäkin löytyvät ovimalleina melamiini värissä Hiekka ja vetiminä keittiön kylmälaitteiden tapaan teräksen väriset vetimet SK25.

Myös kodinhoitohuoneen ovimalleina toimii melamiini värissä Hiekka ja tasoksi valikoitui helppohoitoinen ja kestävä laminaatti sävyssä antiikkitammi.

Kohde 15 Queen's Stone

Queen's Stone on täystiilitalo, jota ympäröi terassi koko talon ympärysmitalta. Talo on kahdessa tasossa ja tontilta löytyy asuinrakennuksen lisäksi huvimaja vieraiden majoituspaikaksi. Sisustuksessa tumma värimaailma nivoutuu kauniisti ympäröivän luonnon kanssa yhteen. Asunnon toiminnallisuudet on mietitty esimerkiksi erinomaisesti etätyöhön sopiviksi.

Komean keittiön materiaaleina ovat oviin valittu musta tammiviilu, jonka vetimenä on tumma DM12. Tasossa ja välitilassa toimii upea kivimateriaali Night Mist Ylämaan Graniitilta. 

Samaa ovimallia löytyy myös asunnon muista tiloista, kuten eteisestä ja tv-huoneesta.

Kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa materiaaliksi valikoitui melamiini sävyssä hiiltynyt puu, mattamustalla vetimellä ZM12. Tasona toimii Ylämaan Graniitin Blanco Zeus. 

Kodinhoitohuoneessa värimaailma muuttuu kiehtovan mustavalkoiseksi, kun ovimallina on valkoinen supermattalaminaatti ja tasoina Ylämaan Graniitin Musta New Premium.

Kohde 19 Kuningattarenhelmi

Kuningattarenhelmi on moderni, painumattomasta kuusihirrestä valmistettu omakotitalo. Meren äärellä oleva sijainti on otettu huomioon skandinaavisessa ja modernissa sisustuksessa, jossa avara tila antaa tilaa luonnon maisemalle. 

Keittiön materiaalivalinnoissa luontoa hehkuva Nordic Nature pääsee oikeuksiinsa. Kokonaisuudessa on huomioitu perheen tarpeet esimerkiksi näppäränä aamiaiskaappina ja saarekkeen ruokailutilana.

Eteisestä paljastuu vaalea värimaailma, joka on toteutettu Hiekan sävyisella melamiiniovella sekä hauskalla takkeja varten suunnitellulla avokaapistolla.

Myös vanhempien makuuhuoneen tunnelma koostuu vaaleista sävyistä, kun ovet ovat maalattua sävyä Hiekkaa.  

Lisäksi kodinhoitohuoneen kokonaisuus muodostuu skandinaaviseen tyyliin ihastuttavasta valkoisesta sävystä Huurre.

Kohde 23 Jukkatalon Linnatuuli

Jukkatalon Linnatuuli tarjoaa koettavaa kaksikerroksisessa kodissaan. Erillinen saunarakennus ja tummanpuhuva talo kutsuvat viihtymään merinäköalan äärelle. Sisustus ja tilan käyttö palvelee perheen tarpeita täydellisesti: maanläheiset sävyt ja arjen luksuksen tunne eivät jää huomaamatta vierailijaltakaan.

Keittiössä luonto näkyy myös värimaailmassa, kun Kaarna lumoaa sävyllään. Kestävä kivitaso tuo arkeen helppoutta ja korotettu saareke luo oman rauhan ja tilansa keittiöön. 

Erillinen saunarakennus ihastuttaa rauhallisella ja tummalla tunnelmallaan. Ovimalli melamiini sävyssä hiiltynyt puu kestää aikaa muuttuvissakin trendeissä.

Kodinhoitohuoneessa suosittu väri Hiekka sopii muuhun kokonaisuuten kauniisti.

Kohde 25 Villa Kungen

Puusta rakennettu Villa Kungen kätkee sisäänsä avaran pohjaratkaisun ja tehokkaasti käytetyt neliöt. Kalliomaisemaan sijoittuva valoisa koti on moderni ja helppokäyttöinen, sisustukseltaan lämmin ja graafinen. 

Tumma avokeittiö koostuu melamiiniovista tummassa sävyssä hiiltynyt puu. Myös vetimet ovat tummia olleessaan harjattu mattamusta lippavedin, minkä lisäksi tumma Stalan allas syventää värimaailmaa entisestään. Eloisa tasovalinta ja aamiaiskaapin vaalea sisus tuovat kokonaisuuteen mukavaa kontrastia. 

Myös eteiseen on valikoitunut ovimalliksi melamiini hiiltyneen puun sävyssä yhdessä mustien lippavetimien kanssa.

Wc-tilojen ovimallina on helppohoitoinen supermattalaminaatti tummassa sävyssä musta, yksityiskohtina mattamustat lippavetimet. 

Makuuhuoneissa löytyy huoneesta riippuen kahdenlaista sävyä: toisesta löytyy rauhoittava harmaa supermattalaminaatti mustilla lippavetimillä ja toisesta kauniin valkoinen Huurre puolestaan valkoisilla lippavetimillä. 

Kodinhoitohuoneeseen on haluttu tuoda vaaleaa sävyä valitsemalla kahdella seinällä olevien kaapistojen ovien malliksi valkoinen supermattalaminaatti. 

Luonnon vaikutus korostuu valinnoissa

Konseptipäällikkömme Nina Eskelinen nostaa esiin messukohteiden keittiöistä tämän vuoden trendit, jonka yhteinen nimittäjä on skandinaavinen luonto ja luonnonläheisyys.
”Luonnon vahva vaikutus näkyy materiaalivalinnoissa. Keittiöissä on paljon puuta ja puun erilaisia sävyjä, myös tummia puun sävyjä. Myös väreissä nähdään luonnonsävyjä: beigeä, vihreää ja suomalaiseen kiviseen ja kallioiseen metsämaisemaan hyvin sopivaa mustaa”, Eskelinen luettelee.

Ympäristö näkyy materiaalien ja sävyjen lisäksi myös toiminnallisuudessa: yksi suomalaisten keittiöiden pulmakohtia on kierrätystilan puute.
”Esimerkiksi suunnittelemassamme kohteessa 15 eli Queens Stone -talossa on panostettu kierrätykseen ja vastuullisuuteen, sillä roska- ja kierrätysastiat löytyvät sekä saarekkeen altaan alta että seinustalla sijaitsevan altaan alta. Messuilla on myös ratkaisuja, joissa kierrätyspiste on sijoitettu keittiön sijaan muualle, jotta sille on saatu riittävästi tilaa”, Eskelinen toteaa.

Design syntyy kauneudesta, käytännöllisyydestä ja yksityiskohdista

Skandinaaviseen tyyliin ja ajatteluun sopii hyvin myös käytännöllisyys, joka on otettu kohteissa huomioon.
”Huonekorkeutta käytetään hyödyksi kunnolla ja esimerkiksi keittiökaapistot ja säilytystila ulotetaan korkealle. Suomalaisten unelmakeittiössä on kunnolla säilytystilaa. Asuntomessuilla on mahdollista nähdä esimerkkejä keittiöistä, joissa säilytystilasta ei ole säästelty”, Eskelinen kertoo.

Keittiössä otetaan kauniin kokonaisuuden lisäksi huomioon myös pienet yksityiskohdat, jotka luovat keittiöihin persoonallisuutta ja tunnelmaa.
”Queens Stonessa on leikitty tasojen vahvuuden kanssa. Saarekkeessa kivitaso on todella jykevä, 10 senttimetriä paksu, kun sivutasot ovat selvästi ohuempia. Tällainen ratkaisu tekee keittiöstä mielenkiintoisen. Tunnelmanluomisessa myös valaistus on tärkeässä roolissa, varsinkin täällä Suomessa, kun iso osa vuodesta on hämärää tai pimeää”, hän luonnehtii.