Trendikäs mattamusta keittiössä

Entistä useammat etsivät keittiöihinsä säväyttävää tyyliä ja nyt mustat työtasot ja hanat ovat suositumpia kuin koskaan aiemmin. Miksi mattamustien ja tummien sävyjen keittiötrendiä kannattaa pitää silmällä? Me olemme listanneet syitä trendin nousuun.

Musta luo pienessä tilassa vahvan vaikutelman

Siinä missä vaaleat ja valoisat keittiöt saavat tilan näyttämään suuremmalta kuin se onkaan, mustat tasot ja kaapit luovat hienostuneen ja ylellisen tunnelman. Mattamustaa käytetään nykyään eri tuotemerkeissä esimerkiksi puhelimista autoihin ja tämä on vaikuttanut myös siihen, miten suhtaudumme mustaan väriin keittiössä.

 

Pieni määrä riittää pitkälle

Värinä musta on erittäin vahva. Visuaalisesti dramaattisen vaikutelman aikaansaamiseen ei vaadita suurta remonttia. Sen sijaan, että uusit koko keittiön, voit muuttaa nykyisen keittiösi ilmettä modernimmaksi mustalla hanalla, työtasoilla tai vaikkapa vain tummilla keittiölaitteilla, jotka toimivat vastapainona muulle väritykselle.

Suurenmoista joustavuutta suunnitteluun

Vaikka musta ja valkoinen ovat perinteisesti toistensa vastakohdat, niitä yhdistää kuitenkin kaksi tärkeää seikkaa. Ensiksikin kumpikaan ei koskaan mene pois muodista. Toiseksi ne molemmat sopivat yhteen kaiken kanssa.

 

Mattamusta sopii myös hyvin jalometallien kanssa

Keittiön maustamisesta silmiä ja kosketusta hivelevillä yksityiskohdilla on tullut olennaista, kun halutaan saavuttaa korkeatasoinen ilme. Metallit ja metallimaalit ovat olleet huippusuosittuja muutaman viime vuoden ajan. Epätavalliset kalusteet, kuten messinkihanat tai kultaiset ja hapetetut välitilakaakelit, todella hohtavat mustaa taustaa vasten.

Valaistuksella saa tehtyä tummasta tammesta entistä säväyttävämmän

Musta nuppivedin toimii monen värin kanssa

Se tuntuu rustiikkisemmalta ja orgaanisemmalta

Täydellisen viimeistelty ilme, joka on hallinnut keittiösuunnittelua viimeiset kymmenen vuotta, on tehnyt tilaa ihmisten halulle löytää jotain maanläheisempää ja aidomman tuntuista. Musta antaa keittiön ilmeelle tiettyä kovuutta, erityisesti kun se yhdistyy luonnollisiin pintoihin, kuten puuhun ja talonpoikaistyyliseen kiveen.

 

Käsityksemme luksussuunnittelusta on muuttumassa

Sosiaalisen median väylillä Instagrammista Pinterestiin on tällä hetkellä valtava vaikutus sisutukseen, eikä sitä pidä aliarvioida. Keskivertokuluttajasta on tullut aiempaa huomattavasti valikoivampi, kun kuvat kauniisti suunnitelluista huoneista ovat tulleet osaksi arkipäivää. Tämä inspiroi entistä useampaa valitsemaan huoneisiinsa rohkeasti yksilöidyn ilmeen, olipa kyse sitten vahvoista mustista kuvioista tai dramaattisesti rinnakkain käytetyistä viimeistelyistä keittiössä.

Yksinkertainen tyyli vetoaa enemmän kuin koskaan aiemmin

Liikakulutuksesta kärsivässä maailmassa ajatus siitä, että laatu korvaa määrän, muuttuu entistä houkuttelevammaksi. Vaikka tehostevärin käyttö on aina ollutkin suosittua, musta ilmentää yksinkertaisuuden ja minimalismin tuntua tilassa. Valkoiset seinät ja väritrendit ovat paistatelleet parrasvaloissa jo jonkin aikaa, mutta mustan kasvava suosio on merkki paluusta klassiseen tyyliin.

Ovimalli: melamiinia, sävy 149 hiiltynyt puu
Aamiaiskaapin tausta: melamiinia, sävy vaalea puu
Vetimet: MU20 musta lippavedin
Laminaattitaso, sävy 619 vaaleanharmaa marmori
Allas: Upotettava kvartsikomposiittiallas Stala CEG51-57B
Hana: Oras Optima 2739F

Tumma ja vaalea leikittelee keskenään, kuten tässä melamiini sävyssä hiiltynyt puu