Viisi keittiösaarekeideaa

Ei ole ihme, että keittiösaareke on yksi niistä ominaisuuksista, joita keittiöremontista haaveilevat kodinomistajat eniten haluavat.

Saarekkeesta on valtavasti käytännön hyötyä, ja se luo keittiöön ilmavan, avoimen pohjaratkaisun, mikä tekee saarekkeesta täydellisen yhdistelmän tyyliä ja hyötyä.

Listasimme viisi tärkeintä syytä miksi saareke kannattaa sisällyttää keittiösuunnitelmaan.

1. Keittiösaareke, joka on pääosassa keittiössä

Parhaimmillaan saarekkeen äärellä viihdytään koko päivä! Vida-malliston huonekalumaiset niemeke ja saareke tuovat keittiöön lisää säilytys-, työskentely- ja laskutilaa. Niemekkeen erikoisuutena liesitaso voidaan sijoittaa niin, että tason alla ei ole perinteistä alakaappia tai laatikostoja. Näin niemeke tai saareke muuntautuu helposti myös työ- ja ruokapöydäksi. Keittiösaarekkeen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen työvälineet voi sujauttaa tason alle Vida-vetolaatikoihin. Erillistä ruokapöytääkään ei välttämättä tarvita, sillä saman saarekkeen äärellä voidaan sekä kokata että nauttia illallista yhdessä.

2. Keittiösaarekkeen säilytysmahdollisuudet

Tässä leveässä ja syvässä keittiösaarekkeessa on ajateltu säilytystilaa. Keittiösaarekkeeseen on upotettu hyllykaappeja ja toisella puolella on myös laatikostoja. Etualalle suunniteltu avohyllykkö on oivallinen paikka niin tarpeellisille kuin kauneimmille keittiön tavaroille.

Saarekkeeseen sijoitettu vesipiste on varsin käytännöllinen leveän keittotason vieressä; kuuman veden kaataminen tai vaikkapa käsien tai astioiden huuhtelu on vain askelen päässä. Reilut laskutilat keittiön saarekkeessa tekevät työskentelystä toimivaa.

Marbodal Arkitekt plus Bark - i brun kulör. Köksö, med avslutningshylla, stor vägghylla med ett integrerat skrivbord, och matsalshörnet
skapar flera inbjudande platser i köket.

3. Keittiösaarekkeen pöytä on osa ruokailutilaa

Tässä ihastuttavassa Willa-keittiössä saareke toimii sekä katseen vangitsijana, säilytystilana että pöytänä, erityisesti tarjoilupöytänä. Tilavalle saarekkeelle keskelle keittiötä on hyvä kattaa isommankin väen juhlatarjoilut tai vain istahtaa sen äärelle kahvikupin kanssa. Jos saarekkeen haluaa toimivan erityisesti ruokapöytänä, kannattaa saareke suunnitella avoimemmaksi, kuten malliston Vida-keittiösaareke.

4. Yhdistä keittiösaarekkeeseen kodinkoneita

Saarekkeeseen voi sijoittaa myös kodinkoneita ja toimintoja, jotka helpottavat kokkaajaa ruuanlaitossa. Näitä ovat esimerkiksi liesitaso, uuni ja kalusteista esiin nouseva liesituuletin tai saarekkeen yläpuolelle asennettu liesituuletin. Keittiösaarekkeeseen upotettu liesitaso ja integroitu uuni kivitason kanssa on myös käytännöllinen. Kivitasolle kun voi huoletta nostaa kuumat astiat liedeltä tai pellit uunista.

Kivitasoista löytyy myös erittäin paljon kuumuutta kestävä täyskvartsitaso, jonka kuumuuden kesto on jopa 800 astetta. Hyvä idea on myös yhdistää saarekkeeseen kahta erilaista tasomateriaalia käyttötarkoituksen mukaan.

5. tilaan näyttävyyttä keittiösaarekkeella

Useimmat ihmiset valitsevat saman värin keittiösaarekkeeseen kuin muissa keittiön elementeissä. Näyttävyyttä keittiöön saa alleviivaamalla ja korostamalla keittiösaareketta. Valitse hieman erilainen työtaso tai sävy sävyyn sopiva väri. 

Näyttävä Nordic Elegance kätkee saarekkeeseen eleettömän kauneuden. Siinä on käsin lajitellut massiivitammet, jotka antavat kokemuksen siitä, että luonto on siirtynyt sisälle. Oven kauniit vetiminä toimivat puiset säleet tekevät suunnittelusta tuhoutumattoman. Pitkät tammiset linjat ovat esteettinen nautinto, joka yhdistettynä klassiseen ilmeeseen, vetoaa kaikkiin aisteihin.

Simppeliä säilytystä

Keittiössä ei voi koskaan olla liikaa säilytystilaa! Saareke tuo keittiöön kätevästi lisätilaa ja se voi kätkeä sisäänsä sekä suuria laatikostoja että hyllyjä tai mahdollistaa näyttävän esillepanon avohyllyillä.

Toimivaa työtilaa

Rakastatko ruoanlaittoa? Siinä tapauksessa arvostat varmasti saarekkeen tarjoamaa ylimääräistä työtilaa, ja voit jopa lisätä saarekkeeseen hellan, jos haluat lisätilaa ruoanvalmistukseen. Tupakeittiöissä tämä pohjaratkaisu tarkoittaa myös sitä, että sinulla on näköyhteys olohuoneeseen, joten voit päivällistä kokkaillessasi helposti vaihtaa kuulumisia perheesi kanssa tai katsella suosikkiohjelmaasi televisiosta.

Marbodal Arkitekt plus Frost - köksö med gavelhylla kan monteras avslutning på köksön eller som stilfull avslutning till bänk- eller högskåpen.

Brunssin aika

Ylimääräisen säilytys- ja työtilan lisäksi keittiösaarekkeen voi suunnitella toimimaan myös aamiaispöytänä, jota täydentävät tyylikkäät baarijakkarat. Täydellinen ruhtinaallisen brunssin tarjoiluun, missä sekä ruokailijat, että tarjottavat saadaan samaan tilaan.

Lisäksi keittiösaareke on ihanteellinen ratkaisu lapsiperheille, sillä vanhemmat voivat pitää silmällä pieniä lapsia syöttötuoleissa tai auttaa vanhempia lapsia läksyissä samalla, kun valmistavat lounasta tai tiskaat astioita.

Laatua lemmikeille

Jos kotonasi asuu karvakavereita, keittiösaareke voi olla oivallinen keino antaa niille oma tila ja vähentää sotkua keittiössä. Sen sijaan, että jättäisit kissanpedin tai koiranlelut ympäriinsä keittiön lattialle, missä saatat kompastua niihin, kokeile lisätä keittiösaarekkeeseen kolo, johon lemmikit voivat käpertyä piiloon tai kätkeä ruokakupit matalalle hyllylle saarekkeeseen.