Viisi keittiösaarekeideaa

Ei ole ihme, että keittiösaareke on yksi niistä ominaisuuksista, joita keittiöremontista haaveilevat kodinomistajat eniten haluavat.

Saarekkeesta on valtavasti käytännön hyötyä, ja se luo keittiöön ilmavan, avoimen pohjaratkaisun, mikä tekee saarekkeesta täydellisen yhdistelmän tyyliä ja hyötyä.

Listasimme viisi tärkeintä syytä miksi saareke kannattaa sisällyttää keittiösuunnitelmaan.

1. Keittiösaareke, joka on pääosassa keittiössä

Parhaimmillaan saarekkeen äärellä viihdytään koko päivä! Ylimääräisen säilytys- ja työtilan lisäksi keittiösaarekkeen voi suunnitella toimimaan myös aamiaispöytänä, jota täydentävät tyylikkäät baarijakkarat. Täydellinen ruhtinaallisen brunssin tarjoiluun, missä sekä ruokailijat, että tarjottavat saadaan samaan tilaan.

Lisäksi keittiösaareke on ihanteellinen ratkaisu lapsiperheille, sillä vanhemmat voivat pitää silmällä pieniä lapsia syöttötuoleissa tai auttaa vanhempia lapsia läksyissä samalla, kun valmistavat lounasta tai tiskaat astioita.

Esimerkiksi Vida-malliston huonekalumaiset niemeke ja saareke tuovat keittiöön lisää säilytys-, työskentely- ja laskutilaa. Niemekkeen erikoisuutena liesitaso voidaan sijoittaa niin, että tason alla ei ole perinteistä alakaappia tai laatikostoja. Näin niemeke tai saareke muuntautuu helposti myös työ- ja ruokapöydäksi. Erillistä ruokapöytääkään ei välttämättä tarvita, sillä saman saarekkeen äärellä voidaan sekä kokata että nauttia illallista yhdessä.

2. Keittiösaarekkeen säilytysmahdollisuudet

Keittiössä ei voi koskaan olla liikaa säilytystilaa! Saareke tuo keittiöön kätevästi lisätilaa ja se voi kätkeä sisäänsä sekä suuria laatikostoja että hyllyjä tai mahdollistaa näyttävän esillepanon avohyllyillä.
Tässä leveässä ja syvässä keittiösaarekkeessa on ajateltu säilytystilaa. Keittiösaarekkeeseen on upotettu hyllykaappeja ja toisella puolella on myös laatikostoja. Etualalle suunniteltu avohyllykkö on oivallinen paikka niin tarpeellisille kuin kauneimmille keittiön tavaroille.

Saarekkeeseen sijoitettu vesipiste on varsin käytännöllinen leveän keittotason vieressä; kuuman veden kaataminen tai vaikkapa käsien tai astioiden huuhtelu on vain askelen päässä. Reilut laskutilat keittiön saarekkeessa tekevät työskentelystä toimivaa.

Marbodal Arkitekt plus Bark - i brun kulör. Köksö, med avslutningshylla, stor vägghylla med ett integrerat skrivbord, och matsalshörnet
skapar flera inbjudande platser i köket.

3. Keittiösaarekkeen pöytä on osa ruokailutilaa

Tässä ihastuttavassa Willa-keittiössä saareke toimii sekä katseen vangitsijana, säilytystilana että pöytänä, erityisesti tarjoilupöytänä. Tilavalle saarekkeelle keskelle keittiötä on hyvä kattaa isommankin väen juhlatarjoilut tai vain istahtaa sen äärelle kahvikupin kanssa. Jos saarekkeen haluaa toimivan erityisesti ruokapöytänä, kannattaa saareke suunnitella avoimemmaksi, kuten malliston Vida-keittiösaareke.

4. Yhdistä keittiösaarekkeeseen kodinkoneita

Rakastatko ruoanlaittoa? Siinä tapauksessa arvostat varmasti saarekkeen tarjoamaa ylimääräistä työtilaa, ja voit jopa lisätä saarekkeeseen hellan, jos haluat lisätilaa ruoanvalmistukseen. Avokeittiöissä tämä pohjaratkaisu tarkoittaa myös sitä, että sinulla on näköyhteys olohuoneeseen, joten voit päivällistä kokkaillessasi helposti vaihtaa kuulumisia perheesi kanssa tai katsella suosikkiohjelmaasi televisiosta.

Saarekkeeseen voi sijoittaa myös kodinkoneita ja toimintoja, jotka helpottavat kokkaajaa ruuanlaitossa. Näitä ovat esimerkiksi liesitaso, uuni ja kalusteista esiin nouseva liesituuletin tai saarekkeen yläpuolelle asennettu liesituuletin. Keittiösaarekkeeseen upotettu liesitaso ja integroitu uuni kivitason kanssa on myös käytännöllinen. Kivitasolle kun voi huoletta nostaa kuumat astiat liedeltä tai pellit uunista.

Kivitasoista löytyy myös erittäin paljon kuumuutta kestävä täyskvartsitaso, jonka kuumuuden kesto on jopa 800 astetta. Hyvä idea on myös yhdistää saarekkeeseen kahta erilaista tasomateriaalia käyttötarkoituksen mukaan.

5. Näyttävyyttä tilaan keittiösaarekkeella

Useimmat ihmiset valitsevat saman värin keittiösaarekkeeseen kuin muissa keittiön elementeissä. Näyttävyyttä keittiöön saa alleviivaamalla ja korostamalla keittiösaareketta. Valitse hieman erilainen työtaso tai sävy sävyyn sopiva väri. 

Näyttävä Nordic Elegance kätkee saarekkeeseen eleettömän kauneuden. Siinä on käsin lajitellut massiivitammet, jotka antavat kokemuksen siitä, että luonto on siirtynyt sisälle. Oven kauniit vetiminä toimivat puiset säleet tekevät suunnittelusta tuhoutumattoman. Pitkät tammiset linjat ovat esteettinen nautinto, joka yhdistettynä klassiseen ilmeeseen, vetoaa kaikkiin aisteihin.

Mistä aloittaa saarekkeen suunnittelu? 

Suunnittelijamme vinkkaavat aloittamaan keittiösaarekkeen suunnittelun seuraavien kysymysten avulla:

1. Kuinka suuri keittiösi on?

Onko riittävän isoa tilaa saarekkeelle olemassa? Paitsi että keittiösaareke mahtuu huoneeseen, on yhtä tärkeää, että keittiösaarekkeen ympärillä on tilaa. Tilan kartoittaminen on helpompaa seuraavien yksityiskohtien avulla:

Riittävät etäisyydet  

Tilassa olevan keittiön ja keittiösaarekkeen tai seinän ja keittiösaarekkeen välillä tulee olla tarpeeksi etäisyyttä toisiinsa. Haluamme suunnitella käytännöllisyyttä ja toimivuutta, kuten laatikoiden ja kaappien sujuvan avaamisen ilman esteitä.

Tilaa istuimille

Jos keittiösaarekkeessa on istumapaikkoja, on tärkeää muistaa, että ettei joudu istumaan liian lähellä seinää. Vaikka tuoli mahtuisikin tilaan, siellä pitäisi olla myös tilaa vetää tuoli esiin ja mielellään lisäksi kävelemään istuvan ohi.

Vinkkejä teipin avulla

Saarekkeen koon hahmottamiseen kannattaa kokeilla lattian teippausta, jotta saan arvion siitä, mihin keittiösaareke huoneessa mahtuisi ja kuinka suuri se on. 

2. Mihin keittiösaareketta aiotaan käyttää?

Keittiösaarekkeelle on useita käyttötarkoituksia. Haluatko lisää työtilaa, säilytystilaa tai ehkäpä tarjoilutilaa?

Vieraiden kanssa seurustelu

Monesti halutaan sijoittaa liesitaso keittiösaarekkeeseen, jolloin on helppo viettää aikaa vieraiden tai perheen kanssa ruokaa laittaessa. Yksityiskohtia mietittäessä on valittavana erilaisia ​​vaihtoehtoja kodinkoneista, kuten liesitasoja integroiduilla tuulettimilla. Sen etuna on, että ettei liesituuletin peitä näkymää ja että melutaso on hieman matalampi.

Toimintojen lisääminen

Voi myös olla hyvä lisätä lieden viereen hieman pienempi pesuallas. Siten voi helposti kaataa pastaveden pois ilman, että tarvitsee kääntyä. Ja jos on mahdollisuus lisätä pistorasioita keittiösaarekkeeseen, avaa se mahdollisuuden esimerkiksi leivinkoneen tai sähkövatkaimen käyttöön. 

3. Mitkä materiaalit valitaan keittiösaarekkeeseen?

Miltä keittiösaarekkeen tulisi näyttää? Tässäkin on monia tapoja edetä.

Saarekkeen ulkonäkö

Saarekkeen tarkoituksen selvittämisen jälkeen on aika miettiä, miltä keittiösaaren pitäisi näyttää. Karkeasti jaettuna voi päättää tuleeko sen sulautua ja sopia muuhun keittiöön. Tai ehkä saarekkeessa haluaa käyttää täysin eri materiaalia, jotta keittiösaareke antaa enemmän vau-efektiä.

Materiaaleista valitaan väri ja materiaalit yhdessä asiakkaan kanssa sisältäen kaiken ovista, kahvoista ja pesualtaista hanoihin, työtasoihin ja valaisimiin. Keittiösuunnittelijalla on kokemusten perusteella ehdottaa mitkä sopivat keskenään ja hän ottaa huomioon myös muut tekijät kuten lattian ja seinien värit sekä valonläpäisyn.

Asiakkaidemme upeita toteutuksia keittiösaarekkeesta

Ovet 279,969 ja saarekkeen takana 965. taso Dekton Helena, allas MX-70, hana Oras 3031F, koneet Miele