Tumma, vaalea vai värikäs keittiö?

Tuo persoonaasi esille värien avulla! Valkoiset klassiset keittiöt ovat olleet sisustuksen ehdoton suosikki jo vuosia, mutta yhä useammat valitsevat väriä keittiöön ja myös musta on saanut fanijoukkonsa. Mutta minkä värin valitsisit?

Marbodal Arkitekt plus Bark - i brun kulör. Köksö, med avslutningshylla, stor vägghylla med ett integrerat skrivbord, och matsalshörnet
skapar flera inbjudande platser i köket.

Näin kodin värit vaikuttavat 

Väri on ensimmäinen asia, jonka näemme tilassa olevia muotoja ja materiaaleja. Tekemillämme värivalinnoilla voimme periaatteessa valita, miltä haluamme tuntea kodissamme. Jos haluat tuoda väriä keittiöösi, on kyse siitä, millaisen tunteen haluat luoda. Haluatko saada paljon energiaa vai rauhoittua ja maadoittua?

Vahvat värit eivät ole kovin kestäviä, kun taas luonnon vaihtelua muistuttavat lempeät värisiirtymät eivät kyllästytä meitä yhtä nopeasti. Maanläheisten värien, kuten vihreän, ruskean ja beigen, käyttö kestää pitkällä aikavälillä. Ruskea keittiö luo rauhaa ja turvallisuutta, kun taas esimerkiksi ravintolakeittiö on yleensä terästä tai valkoista, jotta ruoanlaiton aloittaminen on helppoa.

Valitse oikea väri

Vihreä, kuten Sammal ja Havu luo rauhaa, sininen väri tuo turvaa. Ennen sinisen kerrottiin muistuttavan myrskyistä merta, mutta nykyään se koetaan päinvastoin rauhoittavaksi ja luotettavaksi. Tästä syystä merikapteenit, poliisi ja turvallisuushenkilöstö ovat usein pukeutuneet siniseen. Luonto-väri Meri luo levollisen tunnelman kotiin. 

Turkoosi väri, kuten sinivihreä Lähde virkistää, kun taas maanläheiset värit tarjoavat tasapainoa ja harmoniaa.

Voimakkaat värit antavat energiaa, mutta niissä on vaarana kyllästyminen vuosien kuluessa. Yksi tapa onkin tuoda voimakkaita värejä esille pienemmässä mittakaavassa, kuten sisustuselementeissä.

Kromi ja ruostumaton teräs ovat jo vuosia olleet keittiön klassinen valinta, mutta viime vuosina mustista pinnoista on tullut suosittu ja trendikäs vaihtoehto.

Vår landlige og vakre kjøkkenmodell Scala malt i fargen hav.
Eksklusivt tradisjonskjøkken med herskapelig preg. Klassiske speilfronter med fylling og markerte profilspor som gir dybdevirkning og skyggespill. Herregaard leveres med fronter i MDF eller eik.

Yhdistä vaaleat ja tummat värit

Värien valinnassa hyvä nyrkkisääntö on, että vaaleat värit antavat energiaa, kun taas tummat värit luovat rauhallisuutta. Erinomainen vaihtoehto on yhdistää tummia ja vaaleita värejä niin, että saavutat molempien parhaat puolet ja samalla saat mukavan lopputuloksen, johon et kyllästy.

Yhdistä esimerkiksi vaalea puu tummaan väriin tai sekoita tumma puu vaaleaan väriin. Myös musta tiskiallas yhdistettynä mustaan ​​keittiöhanaan on tyylikäs vastakohta valkoiselle keittiölle.


Värikäs keittiö mustilla yksityiskohdilla

Värikkäässä keittiössä mattamusta valaisin pehmentää ilmettä ja luo tasapainon eloisten sävyjen ja rauhallisen mustan välille. Voit yhdistää mustan useisiin väreihin riippumatta siitä haaveiletko punaisesta, sinisestä vai vihreästä keittiöstä.

Harmoniaa vaalean voimalla

Beigen sävyt ovat olleet erittäin suosittuja viime vuosina, ja niiden kanssa ei voi mennä pieleen. Se tarjoaa paljon yksinkertaisuudellaan ja luo lämpimän taustan huonekaluille ja sisustuksille. Beige antaa enemmän lämpöä kuin valkoinen keittiö, mutta säilyttää neutraalin tunnelmansa. Moderni, klassinen tai muotoiluun keskittyvä, kaikki toimii beigenvärisessä keittiössä. Hiekka on on maanläheinen ja rauhallinen väri, joka luo kodikkaan, kevyen ja hienostuneen tunnelman keittiöön. 

Jos haluat luoda rauhallisen huoneen, voit sisustaa yhdellä värisävyllä perusvärin ja antaa kaiken muun mennä sävy sävyyn. Jatkamalla vaalealla värillä luodaan rauhoittavan vaikutuksen. Tekstiilit ja väliseinä tuovat huoneeseen lisälämpöä. Investoimalla säilytykseen, kuten saarekkeeseen huone pysyy kauniina ja harmonisena osana muuta kotia, kun ruokaa ei valmisteta. 

Täydellinen musta 

Jos unelmiesi keittiö on tyylikäs, musta keittiö, on tärkeää, että huone, jossa keittiö sijaitsee, on tarpeeksi suuri kantamaan tummat sävyt. On eduksi, jos huoneessa on korkeat katot, vaaleat lattiat ja suuret ikkunat, jotka päästävät paljon valoa huoneeseen. Täydellisen mustan ja modernin ilmeen saa täydentämällä tila mustalla keittiöhanalla ja siihen sopivalla pesualtaalla. Lisäksi musta valaisin kiiltävällä ja kiiltävällä pinnalla antaa eloisan ilmeen ja luo valosta häikäisyä, kun taas mattapinta antaa hillityn ja viileän ilmeen.

Vinkki! Pehmennä ilmettä mustassa keittiössä puupaneeleilla seinillä.

Tuo tummaa kotiin

Voit valita laajasta valikoimasta tyylikkäitä mustia tiskialtaita ja kalusteita eri muotoisina, toimivina ja ilmeisinä. Kannattaa huomioida riittävä tasapaino materiaalivalinnoissa, jotta mustalla saadaan aikaan erottuvia yksityiskohtia. Liian paljon mustaa supistaa huonetta ja antaa raskaan ilmeen. Toisaalta, jos sinulla on valoisa keittiö tai kylpyhuone, mustat elementit näkyvät terävinä yksityiskohdina, jotka täydentävät yleisilmettä.

5 vinkkiä mustan käyttöön sisustuksessa

Voit käyttää mustia yksityiskohtia sisustuksessa monin tavoin:

  • Valitse musta hana ja tiskiallas
  • Säväytä keittiön värimaailmaa mustilla kahvoilla
  • Yhdistä musta hana mustaan ​​suihkuun kylpyhuoneessa
  • Valitse mustat kodinkoneet
  • Valitse tummia tekstiilejä ja sisustusesineitä
Athena køkken lodret finer

Pienesti väriä

Jos ei ole mahdollisuutta tai tarvetta uudistaa keittiötä kokonaan, mutta haluaa silti hyödyntää väritrendejä, onnistuu se helpoilla ja nopeilla ratkaisuilla. Maalaamalla esimerkiksi seinä vihreällä tai sinisellä tai päivittämällä vetimet saadaan raikastettua ilmettä vanhemmassakin keittiössä. 

Keittiön lisävarusteet voidaan sisällyttää myös kevyeen väriremonttiin. Kun useat yksityiskohdat sopivat uuteen värimaailmaan, se antaa täydellisemmän ja harkitumman kokonaisilmeen. Aloita pohtimalla esillä olevien keittiöpyyhkeiden, pienkoneiden ja erilaisten tarvikkeiden väriä. Joskus pienikin muutos, kuten naulakkolauta tekee suuren vaikutuksen!