Keittiöremontti putkiremontin yhteydessä

Keittiö mukaan jo putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa

Putkiremontti mielletään usein ikäväksi ja paljon rahaa vieväksi projektiksi ilman näkyviä muutoksia. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla! Putkiremontista saa helposti kiinnostavan ja mukavankin projektin, kun samalla uusitaan myös keittiö. Uuden keittiön hankinta ja suunnittelu herättää helposti osakkaiden kiinnostuksen ja parhaassa tapauksessa vaikuttaa erittäin positiivisesti osakkaiden remonttiin suhtautumiseen.

 

Meiltä täyden palvelun ratkaisu

Tee tylsästä putkiremontista innostava uuden keittiön tai kylpyhuoneen odotus! Ammattilaisten kehittämän palvelumuodon ansiosta putkiremontin yhteydessä tehty keittiö- ja kylpyhuoneremontti sujuu jouhevasti ilman erillistä remonttia.

Integrerat skrivbord i kökets vägghylla

Edut osakkeenomistajalle putkiremontin hyödyntämisestä

Konseptin perustelu hankeosapuolille on oleellinen osa projektia. Putkiremontin yhteydessä osakas saa mahdollisuuden uuteen keittiöön samana remonttiaikana ammattimaisen projektimyynnin hoitamana. Osakkaille tarjotaan suunnitteluvaiheessa taloyhtiön hyväksymää palvelua, jolloin yhteistyö keittiötoimittajan ja urakoitsijan välillä on mutkatonta. Keittiösuunnittelun alussa asiakkaan luokse jalkaudutaan mittauskäynnillä. Osakkailla on myös mahdollisuus erilliseen rahoitukseen.

Samaan aikaan tehty keittiöremontti säästää putkiremontin jälkeen tehtävältä uudelta erilliseltä remontilta. Vanha keittiö on kuitenkin purettava ainakin osittain remontin tieltä, joten on kannattavaa tehdä keittiöremontti putkiremontin yhteydessä. Kun koko keittiöremontti on ammattilaisen toimesta suunniteltu alusta loppuun, jää kalusteiden tilaus sekä tarvittaessa myös sähkö- ja putkitöiden tilaus ja aikataulutus ammattilaiselle. Myös rahaa säästyy huomattavia summia, koska vanhojen kalusteiden uudelleenasennus ei aina onnistu ehjänä ja siistinä. Asennus maksaa joka tapauksessa, joten on järkevämpää asentaa edellisten, kenties jo kuluneiden kaapistojen tilalle kokonaan uudet.

Vanhan yksivaihelieden vaihtaminen kolmivaiheiseen on myös merkittävä uudistus, minkä remontin yhteydessä pystyy tekemään vaivattomasti ja tämä usein yhdistetäänkin projektiin. Tämä on esimerkki siitä, että joskus pienilläkin toimenpiteillä voidaan lisätä asuin- ja käyttömukavuutta.

Osakkeenomistajien ja isännöitsijän edut

Asunnon osakkeenomistajille on etua putkiremontin yhteydessä tehtävästä keittiön uudistuksesta: uudistettu keittiö tuottaa huomattavaa lisäarvoa asunnolle. Usein uusi keittiö vastaa arjen tarpeisiin ja käyttäjän vaatimuksiin edellistä paremmin. Keittiön hankintaa helpottaa keittiötoimittajalta saatava veloitukseton suunnittelupalvelu ja dokumentit sitoumuksetta.

Myös isännöitsijä hyötyy putki- ja keittiöremontin yhdistämisestä. Projektien yhdistäminen helpottaa isännöitsijän työtä, sillä kaikki keittiöt remontoidaan samanaikaisesti muun remontin kanssa. Projekti on ammattimaisesti koordinoitu ja korotettu vakuutus on myös olemassa.

Keittiötoimittajan kytkeytyminen suunnitteluorganisaatioon

Keittiösuunnittelija on hyvä saada jo projektin alkuvaiheessa osaksi suunnitteluryhmää. Näin keittiösuunnittelijalla on jo hyvissä ajoin tietoisuus valituista suunnitteluratkaisuista, talotekniikasta ja reitityksestä.

Keittiötoimittaja kokoaa osakaskyselyn pohjalta tiedot sekä kiintokalusteiden, että kodinkoneiden uusintatarpeista. Keittiösuunnittelu ei kuulu muiden toimijoiden toimeksiantoon, joten osakas pääsee suunnitteluun mukaan ja saa lisäarvoa keittiösuunnittelijasta hankkeessa.

Suunnitteluvaiheessa lyödään noin 90 % kustannuksista lukkoon. Toteutusvaiheessa on vaikea enää vaikuttaa suunnitelmiin, joten on erittäin tärkeää ja käytännöllistä, että keittiö otetaan mukaan jo hankesuunnitteluvaiheessa.

Keittiöiden mittaaminen uusia kalusteita varten

Keittiöiden mittaukset voidaan toteuttaa jo ennen hankesuunnittelua inventointimittauksen yhteydessä. Hankesuunnitteluvaiheessa mittaus voidaan toteuttaa vaiheen alussa suunnittelijoiden tutustumiskierroksen yhteydessä. Mikäli mittaus tehdään erillisenä käyntinä, on tärkeä muistaa ennakkotiedotus asukkaille.

Hankkeen vaiheiden esittely infotilaisuudessa

Infotilaisuudessa esitetään alustava kuvaus keittiönsaneerausprosessista ja keittiövaihtoehdoista. Infotilaisuudessa ei vielä kuitenkaan myydä keittiötä eikä korjaushankkeen hintaa vielä tiedetä. Remontin onnistumisen vuoksi taloyhtiölle on ensiarvoisen tärkeää sitouttaa osakkaat hankkeeseen jo hankesuunnitteluvaiheessa. Näin toimimalla osakkaat osaavat varautua hankkeeseen ja tietävät miten remontti vaikuttaa heidän arkeensa. 

Osakkaan vaihtoehdot keittiöremontille

1. Keittiöremontin yhdistäminen taloyhtiön putkiurakkaan

Putkiremontin yhteydessä keittiökaapit ovat pahasti tiellä ja ne joudutaan monesti irrottamaan. Jos keittiökaapit sattuvat olemaan jo aikansa eläneet, kannattaa kalusteiden uusimista harkita kokonaisuudessaan putkiremontin yhteydessä. Osakkaan kannattaa jo hyvissä ajoin kertoa kiinnostuksestaan uusia keittiö, jolloin hän pystyy itse vaikuttamaan keittiön uusimisesta urakkaaan sisällytettäen.

Mikäli keittiökaappien uusiminen ei kuitenkaan sisälly taloyhtiön remonttiin tai osakas ei halua ehdotettua keittiökokonaisuutta, voi osakas hoitaa keittiöremontin omana työnään ja omalla kustannuksella.

2. Omat remontit urakan aikana

Osakkaat voivat yleensä tehdä taloyhtiön remontin yhteydessä omia pienempiä remontteja.

Pääurakoitsijan kanssa on kuitenkin sovittava osakkaan omien remonttien tekemisestä, sillä osakkaan omat remontit eivät saa haitata taloyhtiön pääurakkaa. Osakkaalla on lisäksi asunto- osakeyhtiölain mukaan velvollisuus ilmoittaa isännöinnille tai hallitukselle tietyistä huoneiston muutostöistä.

Kannattaa myös muistaa, että toisin kuin putkiremonteissa, asennus- ja remonttityöstä saa verotukseen kotitalousvähennyksen, jopa 4800 €.

Luodaan yhdessä juuri sinulle sopiva keittiö

Autamme sinua suunnittelemaan keittiöstä tilan elämääsi varten.