Venner-keittiökummina

Toimimme vuoden 2022 Keittiökummi-yhteistyössä ruokakasvatusyritys Vennerin kanssa. Ensimmäisenä keittiöalan toimijana lahjoitimme kuukausittain monipuolisia, uutta opettavia ruokalaatikoita apua tarvitseville lapsiperheille.

Venner on vuonna 2018 perustettu yhteiskunnallinen ruokakasvatusyritys, jonka toiminta tähtää hyvinvoinnin tasa-arvon lisääntymiseen.

Jokainen teko on tärkeä

Vastuullisuus on Novartin liiketoiminnan ytimessä ja vastuullisuuteen kuuluu olennaisesti myös sosiaalinen vastuu. Edellisvuosien koronatilanne on osaltaan heikentänyt jo valmiiksi haastavissa olosuhteissa olevien perheiden tilannetta.

Kaikilla vastuullisilla teoilla on vaikutusta. Keittiö on kodin tärkeimpiä tiloja, johon liittyy useita vastuullisuusnäkökulmia. Merkittävänä keittiövalmistajana teemme Novartilla paljon tekoja ympäristövastuullisuuden eteen.

Tehtaallamme Nastolassa energiamuotona on vesivoima ja olemme esimerkiksi pystyneet vähentämään muovin määrää tuotantoprosessissa yli 50 % vuoden 2016 tasosta. Venner-keittiökummina panostamme entistä vahvemmin sosiaaliseen vastuullisuuteen. Myös hyvinvointi alkaa keittiöstä, ja esimerkiksi ruokatottumukset opitaan jo varhain lapsuudessa.

Venner-ruokalaatikko

Venner löytää vähävaraiset perheet yhteistyössä järjestöjen, kuntien tai seurakuntien kautta, joiden arvion perusteella apu menee Vennerin kautta kaikkein eniten sitä tarvitseville.

Ruokakonsepti muodostuu Venner-ruokalaatikosta, resepteistä ja sähköisestä kokkikurssista reseptivideoineen. Suoraan kotiin toimitettava ruokalaatikko sisältää tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, välipaloja ja hedelmiä, ruokaohjeet sekä Sana-solin D-vitamiinin.

”On ollut upeaa aloittaa tämä tärkeä yhteistyö ja säännöllisen sekä uutta opettavan ruoka-konseptin kautta luoda yhdessä pitkäkestoisia vaikutuksia perheiden ruokaympäristöön. Vennerin ruokakasvatus perustuu toiminnalliseen oppimiseen ja pysyvät muutokset syntyvät juurikin siellä kotikeittiöissä. Meille on tärkeää, että apu ei jää kertaluonteiseksi vaan uudet opit jäävät elämään perheisiin ja näin toiminnasta tulee vaikuttavaa”, Vennerin yritysyhteistyöstä vastannut Janni Andonov kertoo.

”Mittaamme vaikuttavuutta toistuvin anonyymein kyselyin ja on lämmittävää huomata ja ilo kertoa, että esimerkiksi 99 % ruokalaatikon kerran saaneista perheistä koki saaneensa apua haastavaan elämäntilanteeseensa, 88 % oppineensa jotain uutta ja 80 % perheistä kertoi muuttaneensa ruokatottumuksiaan. Emme malta odottaa millaisia tuloksia säännöllisellä avulla saamme yhdessä aikaan”, Andonov kertoo lopuksi.

Vennerin ravitseva ja uutta-opettava ruoka apu on tutkitusti vaikuttavaa. Venner-ruokalaatikon saaneista perheistä:

- 89 % kertoi oppineensa uusia taitoja

- 65 % kokkaa nyt kasvisruokaa päivittäin

-75 % kertoo syövänsä terveellisemmin kuin ennen. 

(n=1401 vähävaraista perhettä Suomessa)

Lisätietoja Venneristä täällä.

"Laatikko oli todella mietitty, monipuolinen, kaikki reseptit pystyi toteuttamaan. Ja todellakin, minä ja 14v poika kokkailtiin yhdessä lauantai-iltapäivänä."
Keittiökummi-perhe