Kestävät keittiöt - ympäristöystävällisiä keittiöhavaintoja

​Tulemme jatkuvasti tietoisemmiksi siitä, miten kuluttajakäyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön. Lisää huomiota on saanut myös se, miten ja mitä ostamme sekä miten ja mitä ruokaa laitamme ja syömme.

 

Tulemme jatkuvasti tietoisemmiksi siitä, miten kuluttajakäyttäytymisemme vaikuttaa ympäristöön. Lisää huomiota on saanut myös se, miten ja mitä ostamme sekä miten ja mitä ruokaa laitamme ja syömme. Kaksi kestävää trendiä, jotka ovat vaikuttaneet viimeaikaiseen tuotekehitykseemme, ovat ”juuri sopivasti” ja ”vähemmän jätettä”.

Trendi ”juuri sopivasti” koskee sitä, miten ostamme ja säilytämme ruokaa. Ostamalla liikaa ruokaa ja heittämällä sitä sitten pois heikennämme omia ympäristömeriittejämme. Keittiön vanhanaikaiset säilytysjärjestelmät lisäävät tätä ongelmaa, sillä niistä voi olla vaikea nähdä, mitä tuotteita sinulla jo on. Monet ovat myös oivaltaneet, että muoviset pullot ja pussit ovat kaksi haitallisinta asiaa ympäristölle. Lisäksi ruoantähteet muodostavat jopa neljänneksen kaikesta ihmisen tuottamasta jätteestä.

Ruokajätteen suhteen kuluttajat ovat aiempaa kiinnostuneempia jätteen vähentämisestä. Tämä johtaa uusiin käyttäytymismalleihin, kuten tuotteiden käyttämiseen viimeinen myyntipäivä -merkinnän jälkeen, kotisäilöntään ja ylijääneen ruoan jakamiseen ystävien ja naapureiden kanssa.

Ympäristöystävällisessä keittiössä voi olla esimerkiksi avohyllyjä, hyvin toimiva jätepiste ja energiaa sekä materiaaleja säästävät laitteet. Osana Euroopan johtavaa keittiöalan toimijaa koemme asiaksemme luoda ympäristöystävällisiä keittiöratkaisuja, jotka on helppo sijoittaa tilaan ja joita on helppo käyttää. 

Kolme vinkkiä, miten voit tehdä omasta keittiöstäsi ympäristöystävällisemmän:

Vinkki 1: Valitse säilytystilaksi avohyllyjä tai vetolaatikoita 

Niiden avulla näet, mitä tuotteita sinulla on varastossa. Näin vältyt ostamasta ylimääräistä ruokatavaraa. Tutustu esimerkiksi kätevään vetokorimekanismiimme tai seinälle tai pöydälle asennettavaan Stage-hyllykköön.

Marbodal Fagerö Tall -  öppen hylla i samma kulör som köket skapar en hemtrevlig känsla.
Diskho Franke Mythos

Vinkki 2: Tee lajittelupisteestäsi helppo käyttää 

Pussien ja pullojen uudelleen käyttäminen on luonnolle eduksi, ja lisäksi biojäteastian tulisi kuulua joka kodin varustukseen. Olemme kehittäneet näppäriä ja siistejä lajitteluratkaisuja, niin keittiöön kuin kodinhoitohuoneeseen tai eteiseen sijoitettaviksi.

Vinkki 3: Ajattele ympäristöä, kun ostat laitteita

Tehottomat keittiölaitteet tuhlaavat energiaa ja rahaa. Esimerkiksi jääkaapin osuus kodin sähkönkulutuksesta voi olla 9–15 prosenttia. Laitteita ostaessa kannattaa ottaa huomioon omat tarpeet ja se, miten laitteita aikoo käyttää, jotta pystyy valitsemaan sellaiset, jotka soveltuvat juuri omaan kotiin kaikkein parhaiten.