Keittiötasot esittelyssä: Kivitasot ja kvartsitasot

Keittiön materiaalivalinnoissa yksi merkittävä osa-alue on tasomateriaalin valinta. Tässä artikkelissa esittelemme tasoistamme kivi- ja kvartsitasot.

Valinnan vaikeus

Kun yhdelle tason materiaalin valinta on alusta asti päivänselvää, toinen saattaa käyttää useammankin illan internetin hakukoneiden parissa tutkien eri materiaalien ominaisuuksia ja kiertelemällä keittiöliikkeissä tasoja sivelemässä. Vertasimme puolestasi kahta tasomateriaalia, kiveä ja kvartsia.

Kivitasot

Kivitasot ovat täysin luonnollista materiaalia, jotka kestävät hyvin aikaa ja kulutusta. Vaikka lämmönkestävyys on hyvä, kuumia kattiloita ja patoja ei suositella laitettavaksi suoraan tasolle. Käytä siis aina pannunalusta, jotta kivitasosi säilyy pitkään hyvänä. Kivitason puhtaanapito on helppoa; pyyhi taso vain kostealla liinalla tai tarvittaessa laimealla pesuaineella. Roiskeet kannattaa pyyhkiä kivitasolta heti pois, jotta ne eivät pääse imeytymään tasoon ja jättämään ikäviä jälkiä. Luonnonkivitasoista löytyy useita eri värivaihtoehtoja.

Kvartsitasot

Kvartsitasojen valmistuksessa tehosteaineena käytetään lasi- ja peilipalasia sekä väripigmenttejä. Sidosaineena käytetään hartsia. Luonnonkvartsia tasosta on 93%. Kvartsitasoista on saatavilla paljon eri värimalleja, ja materiaalina kvartsi on kestävää ja hygieenistä. Vedenimukyky kvartsitasoilla on lähes 0, joten taso on helppo pitää puhtaana. Puhdistukseen käy kostea liina ja esimerkiksi astianpesuaine.

Kvartseissa on saatavilla sintratut Lapitec-täyskvartsitasot. Ne valmistetaan polttamalla mineraaliseosta 1300 asteessa, jolloin ainesosat yhdistyvät, eli sintraantuvat, vahvalla liitoksella toisiinsa. Mikä parasta, tuote on täysin kierrätettävissä ja ekologinen! Muihin komposiittitasoihin verrattuna sintratulla tasolla on ylivoimaiset kestävyysominaisuudet. Taso on kosteudenkestävä, hylkii vieraita aineita, ja kuumuudenkesto on jopa 800 astetta.

Dekton täyskvartsitasot valmistetaan myös sintraamalla ilman erillistä sidosainetta. Dekton on 100 % luonnonmateriaalia ja kauttaaltaan sintrattu, minkä vuoksi tason vedenimukyky on lähes 0. Dekton on helppohoitoinen eikä siihen tule naarmuja.

Marbodal - Köksö med induktionshäll med fläkt

Sopiiko kivi- tai kvartsitaso minulle?

Kivi- ja kvartsitasoja on materiaalista riippuen saatavilla eri paksuisina aina 12mm:stä 30mm:iin. Tällä hetkellä suosiossa ovat vaaleat pinnat ja marmoriset kuviot sekä ohuempi kiven paksuus.

Kivi- ja kvartsitasot ovat kustannukseltaan suurempia kuin esimerkiksi laminaattitasot, mutta ominaisuuksiensa ansiosta erittäin pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja. Tasomateriaalit voi myös suunnitella käyttötarkoituksen mukaan. Suosittu idea on käyttää sintrattuja tasoja esimerkiksi vain osassa tasopinta-alaa, kuten pienemmällä alueella lieden vieressä. Kun alue kestää jopa 800 asteen kuumuutta, voit huoletta laskea kattilat ja pannut sen päälle.

Tasoihin saa useita eri reunahiontavaihtoehtoja, joten olipa keittiösi moderni tai klassinen, hionta tekee siihen juuri oikeanlaisen viimeistelyn.

Mistä saan lisää tietoa kivi- ja kvartsitasoista?

Useissa myymälöissämme on mallikeittiöissä esillä kivi- ja kvartsitasoja. Katso lähin myymälä ja tule tutustumaan valikoimaamme paikan päällä! Asiantuntevat suunnittelijamme auttavat mielellään juuri sinulle sopivimman tasomateriaalin valinnassa.

Katso lähin myymälä

 

Kaapit Tähkä
Vitriini Sammal
Taso Ylämaan graniitti Dekton Entzo, aamiaiskaapin sisällä laminaatti 20 mm, väri 631

Marbodal - bänkskiva Moorland Fog
Bänkstående vitrin skåp med lådor. Bänkskiva i kvartskomposit.